12°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: novosti

DANICA GRUJIČIĆ OŠTRO O SITUACIJI KOJA POTRESA SRBIJU: BORBA SA PEDOFILIMA MORA BITI BRUTALNA

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić zahvalila je Mileni Radulović, koja je optužila vlasnika škole glume u Beogradu Miroslava Miku Aleksića za zlostavljanje, na pokazanoj hrabrosti i snazi i poručila da borba sa pedofilijom i silovateljima mora biti brutalna i bez izuzetka.

- Obračunati sa sa ličnim strahovima i traumama je podvig! Ovo je veliki podstrek za sve žrtve svakog monstruma. Svako ko je pretrpeo bilo kakvu traumu mora da zna da nije sam i da postoji mehanizam kako da se suoči sa tim, kroz porodicu, kroz društvo i kroz institucije. Borba sa pedofilijom i silovateljima mora biti brutalna i bez izuzetka, bilo da se radi o javnoj ličnosti ili anonimusu - navela je Grujičić.

Nažalost, konstatovala je Grujičić, često žrtve zbog osude pojedinaca u društvu potiskuju to u sebi.

PROČITAJTE JOŠ: 

NAVALJNI UHAPŠEN U MOSKVI: Preti mu 10 godina zatvora! (VIDEO)

6 DRŽAVA BALKANA MEĐUSOBNO UKINULE OBAVEZAN PCR TEST: Za popularne destinacije pored testa obavezna i izolacija

NOVI DETALJI JEZIVE NESREĆE: Mladić poginuo dok je pokušavao da se uključi na glavni put

SNEŽNI POKRIVAČ OBRADOVAO NAJMLAĐE: Sneg ponovo počeo da pada tokom noći i nema nameru da stane

- Slično je kao i sa bolesnima. Umesto da stid i krivicu snose počionioci, to se prebacuje na žrtve, osamljuju se i nose to u sebi ili se bore sami sa sobom. Ne postoji opravdanje za takav zločin, pogotovo što je ovo uradeno u instituciji koja je radila se decom i očigledno rađeno sistematski, iskorišcavajući poverenje dece - navela je Grujičić.

Ona je deci koja prožive ovakve strahote i ženama koje proživljavaju nasilje poručila da postoji rešenje "i mi svi zajedno svaki put moramo dići glas za njih i makar tada ih zaštititi".

- Drago mi je da vidim da je jedna mlada osoba uspela da se izbori sama sa sobom, da ohrabri druge žrtve i da upali reflektor na naše društvo i osvetli zločin! NISI SAMA! - napisala je doktorka Grujičić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar