8°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: tanjug

SUĐENJE MILADINU KOVAČEVIĆU U sudnicu zbog nasilja nad devojkom

Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je za kraj sledećeg meseca početak suđenja Miladinu Kovačeviću povodom optužbi da je bio nasilan prema Tini T. (26) 16. septembra 2020. godine u Beogradu.

Glavni pretres je zakazan za 24. februar u 13 sati, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković. Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom tereti Kovačevića za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje na štetu Tine T.

Optužnim predlogom tužilaštvo je predložilo sudu da Kovačevića osudi na kaznu zatvora od godinu dana, kao i da mu izrekne zabranu peribližavanja i komunikacije sa oštećenom, Tinom T. Sud je na početku postupka odbio predlog tužilaštva da se Kovačeviću odredi pritvor, pa se on i dalje brani sa slobode.

Bila mu je određena mera zabrane prilaska ili komunikacije sa Tinom T. i njenom sestrom ali je po žalbi Kovačevićevog advokata Ivana Gvozdenca ukinuta. Kovačević je ranije na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci i u svojoj odbrani je naveo da se video sa njom, ali da joj te večeri nije pretio niti joj je naneo povrede.

U medijima se nakon incidenta pojavio snimak na kojem se čuje njihova rasprava. Tina T. je takođe tužiocu detaljno ispričala šta se događalo u noći 16. septembra, i izjavila da je pridružuje krivicnom gonjenju Kovačevića i da ističe imovinskopravni zahtev za obeštećenje.

U toku istrage obavljeno je medicinsko veštačenje povodom povreda koje je zadobila Tina T, kao i psihijatrijsko i psihološko veštačenje u cilju utvrđivanja prihičkog stanja i eventualnog straha.

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji. Kaznu zatvora od dve godine i tri meseca je ranije odslužio.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar