30°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Informer.rs

ALEKSIĆA ČEKA PSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENJE: Poznati stručnjaci PROGOVORILI o njegovom profilu

Na osnovi nezvaničnih podataka, istraga je pokazala da će psihijatri veštačiti Aleksića pred kraj istrage, nakon što budu saslušani svi svedoci

PROČITAJTE OBAVEZNO

SVEČANO OTKRIVANJE SPOMENIKA STEFANU NEMANJI! Vučić: Nemanja i Sveti Sava su naše sidro i naš krst!

SLUČAJ BAČENE BEBE U OBRENOVCU: Majka i ćerka ostaju u pritvoru

EVROKUP: Loš period se nastavlja, Partizan PORAŽEN

Stručnjaci će utvrditi da li je Miroslav Mika Aleksić (69), osumnjičen da je silovao učenice u svojoj školi glume, seksualno izopačeni manipulator.

Na osnovi nezvaničnih podataka, istraga je pokazala da će psihijatri veštačiti Aleksića pred kraj istrage, nakon što budu saslušani svi svedoci.

– Miroslav najverovatnije neće biti upućen u Specijalnu zatvorsku bolnicu radi veštačenja, već će ga psihijatri i psiholozi posećivati u pritvoru. Oni će u nekoliko navrata razgovarati s Aleksićem i daće procenu njegovog psihičkog zdravlja, inteligencije i eventualnih sklonosti da manipuliše žrtvama kako bi zadovoljio seksualni nagon – objašnjeno je.

Njegov advokat nije čak ni nagovestio takvu vrstu odbrane. Osim toga, veoma bi teško bilo dokazati da Aleksić nije bio svestan svojih postupaka, s obzirom na sav ugled koji je uživao, ne samo u svetu glume, već i u celokupnoj javnosti.

Psihijatar Ivica Mladenović rekao je da nije imao priliku lično da upozna Miku Aleksića, ali da, iz raspoloživih informacija o njemu, načelno može napraviti njegov psihološki profil.

– Po mom iskustvu, ovde se radi o nerealizovanoj osobi, koja sebi daje na značaju tako što povređuje ili unižava druge. Kod takvih osoba je prisutan narcizam i reč je uglavnom o egoističnim ljudima, čija je humanost upitna – rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, ovakve osobe najlakše manipulišu decom i mladim ljudima.

SAZNAJTE I OVO

POZNATO U KAKVOM JE STANJU DEVOJČICA: Prijavljeno silovanje, odglasilo se i Ministarstvo

OTKRIVEN NOVI SOJ KORONE U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Pacijent (46) bio pozitivan!

"TARI SE VRATIO TATA, A JA..." Anu stigle emocije, ne može da ga preboli

SMERNICE: Evo šta NE smete da radite PRE i POSLE vakcinacije

– Ako su roditelji doveli dete u neku školu, onda je profesor u toj školi osoba od potpunog poverenja. Čak i ako deca trpe poniženje u toj školi, uglavnom će sve to istrpeti jer veruju da će protivljenjem ili odustajanjem izneveriti sebe i roditelje. Ovakvo zlostavljanje i unižavanje na decu ostavlja trajnu traumu. Zato mi je jedna stvar neshvatljiva – ako je zlostavljanje u školi “Stvar srca” trajalo decenijama, kako to niko ranije nije prijavio? Kako roditelji nisu ništa primetili? Da li je njihova bolesna ambicija, da im deca budu poznati glumci, važnija od dobrobiti te dece? Ako je sve to tako, to je za mene poražavajuće – izričit je Mladenović.

Njegova koleginica, psiholog Aleksandra Janković, ističe da su seksualni predatori veoma prefrigani i, nažalost, prisutni u našem društvu.

– Često su to ljudi iz našeg okruženja, vrlo ugledni članovi društva, opšte prihvaćeni i hvaljeni u poslovima kojima se bave. Takve devijantne osobe se često opredeljuju za zanimanja gde su u kontaktu sa decom. Oni pokušavaju da se predstave kao brižni roditelji i na taj način komuniciraju sa decom. Pa u konkretnom slučaju Mike Aleksića, on je u komunikaciji sa decom uvek koristio reč “sine”. Kao da im je treći roditelj – rekla je Jankovićeva.

Ona smatra i da Aleksić nije godinama pripremao svoje žrtve da bi ih silovao, već je samo udovoljavao trenutnim bolesnim porivima.

– Njegova škola je, nažalost, važila za elitnu i ta deca koja su je pohađala su ubeđivana da su elita, pa su, zbog toga što su navodno “odabrani”, morali i da trpe raznu torturu – kaže Jankovićeva.

– Poznato je da su neki roditelji ispisivali svoju decu iz Aleksićeve škole jer im se nije svideo njegov način rada, ali šta je sa onima koji nisu to uradili? Kakva je bila komunikacija između te dece i njihovih roditelja? Koliko sam upoznata iz medija, roditelji su navodno prilikom upisa u tu školu pristajali da se ne mešaju u Aleksićev način rada. Pa da li to onda znači da su ti roditelji svesno prepustili oblikovanje svoje dece nekom drugom, a sve zarad tog elitizma – pita se Jankovićeva.

Podsetimo, Aleksić je uhapšen 16. januara nakon što su ga glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić javno optužile da ih je silovao, odnosno seksualno zlostavljao dok su bile maloletne. To je ohrabrilo i ostale bivše i sadašnje Aleksićeve učenice, koje su ga takođe optužile za jezivo seksualno zlostavljanje. On se na saslušanju u tužilaštvu navodno pravdao da devojke lažu i da mu smeštaju robiju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar