27°C

Beograd

Photo: happybsc

Izvor: Blic.rs

"BILA JE PRIJATNA I VREDNA" Oglasio se direktor bolnice kod Niša, progovorio o smrti medicinske sestre

Direktor Specijalne iz psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici dr Milan Stanojković izjavio je za da je smrt medicinske sestre, koja je preminula u ovoj bolnici na svom radnom mestu, potresla sve zaposlene.

– Ovo je jedna tragična situacija, pre svega lična a potom i porodična. Nažalost, žena je bila bolesna i to se desilo na poslu, a moglo je da se desi i kod kuće. Za sve nas koji smo je poznavali, to je tragična vest. Osećamo se tužno, nije nam lako. Ona je bila jedna prijatna osoba i vredna radnica – rekao je dr Stanojković.

On je kazao da su o tragičnom događaju obavešteni svi nadlženi organi, policija i tužilaštvo, koji su utvrdili da nema okolnosti koje bi zahtevale obdukciju.

– Iako po oceni tužilaštva nije bilo nikakvih okolnosti koje bi zahtevale obdukciju, ja sam sugerisao dežurnoj koleginici da napiše zahtev da se ipak uradi obdukcija da bismo bili svi sigurni da je sve čisto i da kasnije ne bi bilo nekih naknadnih komentara budući da nije bilo direktnih svedoka kad je ona preminula – rekao je direktor bolnice.

PROČITAJTE JOŠ

DUBAI U ČAST SRBIJE: Burdž Kalifa sija u bojama srpske zastave! (FOTO)

PUTEVI SRBIJE: Na Milošu Velikom sutra se očekuje intenzivniji saobraćaj

KORONA U GRADOVIMA: U Beogradu 475 novoobolelih!

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Hospitalizovano skoro 4.000 ljudi!

On je naveo da medicinska sestra nije preminula u toku dežurstva, već u toku smenskog rada u noćnim satima. Dodao je i da bolnica u Gornoj Toponici ima broj zaposlenih koji je propisan kadrovskim planom, te da je sve u skladu sa zakonom kada je u pitanju broj medicinskih radnika u odnosu na broj pacijenata.

– Ona je bila u redovnom radu na svom odeljenju. Radi se o noćnim satima. Naravno da je broj osoblja u noćnim satima manji jer je to vreme kada pacijenti spavaju. Po kadrovskom planu koji je objavljen u Službenom glasniku, naša bolnica ima 212 sestara i tehničara, a broj pacijenata trenutno je 650, dok je bolnica registrovana kao ustanova sa 800 postelja. Prostom računicom, može se izračunati da jedna medicinska sestra brine o tri pacijenta – rekao je on i ponovio da je sve u skladu sa propisima.

Podsetimo, medicinska sestra dežurala noćas sama na odeljenju sa oko 60 pacijenata, te da su je zaposleni pronašli nakon što su čuli pacijente kako lupaju na vrata.

– Pacijenti su lupanjem alarmirali, čuo je kolega ispod, pa je došao, onda su komisijski razvalili vrata – rekao je jedan od zaposlenih.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (1)

Milica.

Cuj bila sama nocu na odelhenju sa 60 pacijenata. Gde je logika.


Ostavite komentar