21°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: jugmedia.rs

ČUVAJTE MI SINA: Žena (32) preminula DVA SATA posle abortusa u Leskovcu, naređena OBDUKCIJA

Slučaj sumnjiv

VESTI DANA

VUČIĆ PREDAO VAKCINE U SARAJEVU: Ovo nisu samo vakcine, ovde je reč o poverenju (VIDEO)

HITNO, PO NALOGU ANE BRNABIĆ: Specijalni tim stiže u Vranje!

ZATVARANJE GRANICA: Ukoliko se mere ne budu poštovale, Crna Gora ima TRI mogućnosti

JOKIĆ IZUDARAN: Maloun uleteo na teren, psovao sudiju! (VIDEO)

D. T. (32) iz Leskovca umrla je nepuna dva sata posle abortusa u jednoj leskovačkoj privatnoj klinici, a abortus je izvršen iz zdravstvenih razloga, zbog čega je reagovala i policija, a naređena je i obdukcija.

Ova supruga i majka trogodišnjeg deteta morala je na kiretažu jer joj je, tvrde njen suprug, sestra i brat, tako savetavao upravo ginekolog.

- Operacija je trajala od pola sata do 40 minuta. Iz ordinacije je moja žena izašla polusvesna oko 20 sati, omamljena od totalne anestezije. Pomogao sam joj da uđe u automobil, malo smo vremena izgubili na kupovinu lekova i otišli kući. Međutim, nije joj bilo dobro. Ustala je uz moju pomoć da ode do toaleta i skoro da se onesvestila. Mislio sam da je zbog anestezije. Osvestio sam je, ali ubrzo mi je pala na ruke - priča.

Dok je pokušavao da je osvesti po drugi put uspeo je da pozove njenog brata, koji je stigao "brzinom munje".

- Kada je on stigao, stigla je i hitna pomoć i trudila se oko nje. Iako je naš sin spavao u drugoj sobi, nešto je glasno progovorio u snu i tog momenta ona se osvestila i pitala me da li je to F….? Odgovorio sam potvrdno, a ona se okrenula svom bratu i rekla: "Čuvajte mi sina", to su bile njene poslednje reči - priča suprug i otac sa tugom u glasu.

Hitna pomoć je prevezla ženu do Urgentnog centra, gde su lekari bezuspešno pokušali reanimaciju.

PROČITAJTE JOŠ

MALI SAOPŠTIO DOBRE VESTI: Srbija najbolja u ekonomiji na celom kontinentu

BAKINA KUHINJA: Vrlo malo treba za GALA klopu (VIDEO)

UŽAS! U Golupcu nađena dva ugljenisana tela

Iste večeri policiji je, po proceduri, prijavljen slučaj, a sutradan je suprug preminule žene dao izjavu.

- Moja supruga je imala problem sa kičmom, a u poslednje vreme i sa jednom nogom, pa je išla na terapije u Niš. Međutim, kada je utvrđeno da je trudna, terapije su morale da prestanu, pa su joj niški lekari preporučili mirovanje. Tokom mirovanja morala je da se javi ginekologu u državnoj ustanovi koji joj je savetovao da se izvrši abortus jer će joj u protivnom život biti ugrožen - objašnjava.

Možda je, kaže, ginekolog bio u pravu u vezi sa trudnoćom, kičmom i rizikom po život, ali pre kiretaže, tvrdi, isti ginekolog nije uradio nikakve analize.

- Imala je malu oteklinu na nozi. To je trebalo ginekologu da bude signal. Krvna slika i kolor dopler bi otkrili i rizik za abortus - priča.

Iako obdukcioni nalaz još nije stigao, on je, kaže, načuo da je do smrti, odnosno, da je hirurški zahvat pokrenuo tromb, koji je iz noge otišao u pluća i izazvao smrt.

Kaže da mu je u policiji rečeno da će čekati odbukcioni nalaz, posle čega će proceniti da li ima dokaza za krivičnu prijavu, te da će ga obavestiti.

- Kakav god bio obdukcioni nalaz, ja ću se ili pridružiti krivičnoj prijavi ili sam podneti krivičnu prijavu. Zato što već bolesnoj ženi nisu vršene analize pre abortusa, zato što na papiru koji sam dobio pre izlaska iz privatne ordinacije ne piše da je moja supruga bila pod anestezijom, a jeste, čak ne piše ni da sam platio 130 evra za kiretažu. Jasno je meni da se lekari međusobno štite, ali na meni je da pokušam. Nje nema, ali da više niko ne bude zavijen u crno zbog abortusa - tvrdi suprug.

Sličnim rečima su slučaj opisali sestra i brat nesrećne D.T.. Svi oni tražili su da im se za sada ne objavljuju imena do podnošenja krivične prijave.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti