9°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: blic

NOVI DETALJI U VEZI SLUČAJA SILOVANJA U ŠKOLI ALEKSIĆA: Od 436 svedoka, ostalo samo 7 koji će pričati u njegovu odbranu!

Odbrana Miroslava Mike Aleksića predložila je sedam svedoka od kojih su neki već saslušani

VAŽNO

OTVARANJE NOVE FABRIKE: Vučić danas u Novom Sadu

VIKEND MERE: Do sutra ujutru zatvoreni svi ugostiteljski objekti i radnje

VREMENSKA KLACKALICA: U Srbiji danas smenjivanje oblaka i sunca!

Nakon što su saslušane sve žrtve koje su Aleksića prijavile za silovanje, odnosno za seksualno uznemiravanje, a potom i svedoci devojaka, izjave pred tužiocem počeli su da daju i svedoci odbrane. Do sada je saslušano pet svedoka - tri u četvrtak, dva juče, a očekuje se da će dva preostala biti saslušana u ponedeljak. Najava Aleksićevog advokata Zorana Jakovljevića da će odbrana imati više stotina svedoka pokazala se netačnom.

- Odbrana je predložila sedam svedoka. Reč je o četiri bivša polaznika ili polaznice Mikine škole, dve majke polaznika i o logopedu.

Kako se saznaje, kod spomenutog logopeda Miroslav Aleksić i njegova supruga Biljana Mašić slali su učenike škole koji su imali problem s izgovorom i dikcijom. Takođe, reč je o osobi koja je angažovana na Fakultetu dramskih umetnosti, ali sagovornik nije znao da kaže o kakvom aranžmanu je reč.

Budući da nema mnogo svedoka odbrane, očekuje se da svi oni budu saslušani već do ponedeljka.

Psihološko veštačenje devojaka takođe je završeno ove nedelje, pa ako sve bude išlo po planu, očekuje se da za najkasnije nekoliko meseci bude podignuta optužnica.

Najkasniji rok do kada tužilaštvo treba da podigne optužnicu je 17. jul, kada ističe tačno šest meseci od Aleksićevog hapšenja.

- Sudeći po tempu po kojem tužilaštvo sprovodi istragu, očekuje se da se ona okonča i pre jula - dodaje sagovornik.

Inače, Aleksić se tereti za ukuno 19 krivičnih dela - 11 za polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine na štetu ukupno deset oštećenih, od kojih je jedna bila maloletna.

Ostale devojke je napadao, kako se sumnja, i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Podsetimo, Miroslav Mika Aleksić uhapšen je sredinom januara nakon što ga je pet devojaka koje su pohađale časove glume u njegovoj školi prijavilo za silovanje i seksualno zlostavljanje. Na dan njegovog hapšenja je objavljena ispovest glumice Milene Radulović koja je prvi put javno ispričala da ju je Aleksić silovao nekoliko puta. Prvi put kada je imala 17 godina.

Aleksić je nakon privođenja više puta sproveden kod tužioca. Prvi put u januaru ove godine, kada je negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović i ostale učenice u svojoj školi. Aleksić je zatim ponovo saslušan u tužilaštvu, a po prijavama još pet devojaka koje su ga naknadno prijavile za seksualno zlostavljanje.

Inače, pored 10 devojaka koje su u krivičnoj prijavi označene kao žrtve Aleksićevog seksualnog zlostavljanja, u Tužilaštvu je u svojstvu svedoka saslušano još najmanje šest devojaka.

- One su kao svedoci ispričale kroz šta su prošle i šta im je Aleksić radio, što će čitavu sliku o seksualnom zlostavljanju učenica učiniti potpunijom - rekao je ranije izvor.

Milena Radulović je ispričala da ju je prvi put Aleksić silovao kada je bila maloletna, a da se to potom ponavljalo. Iva Ilinčić nije silovana, ali jeste seksualno uznemiravana i šest godina nikome nije ispričala kroz šta je prošla. Možda i najstrašnije iskustvo imala je dvadesetogodišnjakinja koju je, prema njenom svedočenju, Aleksić silovao svakog utorka sedam meseci.

Produžen mu pritvor

Odlukom suda Miroslav Aleksić se nalazi u pritvoru da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti. Njemu je pritvor istekao pre tri nedelje, nakon čega je sud doneo odluku da se on produži do sredine marta. Nakon što svi svedoci budu saslušani, sud će ponovo odlučivati o produženju pritvora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti