10°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

Kako su muslimani zauzimali srpska sela? GLEDAJTE "IZA BRAVE"! Noći bez sna, čuju se krici, stižu NOVI LOGORAŠI!

U toku je emisija "Iza brave". Stravična ispovest Đorđa Šuvajla koji je 1335 dana bio zatočen sa oko 55o Srba u logoru Silos u Sarajevu.

U FOKUSU:

ČETVRTINA ZARAŽENIH U BEOGRADU: Ovo su gradovi koji prate prestonicu!

KORONA PRESEK: Manje novih slučajeva, preminulo 38

DETALJNA PROGNOZA ZA SUTRA: Niže temperature, i padavine

RADOVI NA PUTU: Izbegavajte ove deonice

ZAGREVANJE ZA DERBI: Zvezdina četvorka u kišnom Kruševcu

Kako su muslimani zauzimali srpska sela?

- Opkolili bi jedno selo sa 20 - 25 srpskih kuća, inscenirali napad na te seljane, i tako naplašene ih vodili do centra uz veliko batinjanje i psihofizičko maltretiranje sprovodili u Silos. 

Prva noć iza brave bila je teške, bez sna, čuju se krici, stižu novi logoraši.

- Prva noć bez sna, tu i tamo bi se čuli krici, dovodili druge i tukli ih kundacima u leđa, mnogi su ulazili krvavi u ćelije čekajući sudbinu. Ja sam probdeo prvu noć, bilo mi je hladno, nisam bio dobro obučen. Sedeći, prislonjeni uza zid čekali smo novu nadu. Drugi dan moj 4. juni 1992. upravnik Huić je obišao sve ćelije i rekao da pospremimo, i da treba da dođe komisija za razmenu. Ubrzo smo se uverili o čemu se radi. Došla je popodne velika masa ljudi. Video sam da se tu kreću novi nepoznati ljudi, stranci. Za mene otkrovenje silos je bio akustičan. Čuli smo krike i batine od ljudi iz ćelije 1, nama su naredili da se izujemo i stojimo. Na platformi silosa sam video stranca vojnika sa automatskom puškom, gledao je nas a u susret su mu dolazila dva viđenija opštinska muslimana. Kada su se izljubili sve nam je bilo jasno. Ta grupa vojnika došla jer i moju ćeliju, broj 2. Oni su već znali koga treba posebno obraditi i ko treba da dodije najviše batina - priča Šuvajlo. 

PROČITAJTE JOŠ:

ZA PRIMER: Baka Ilona (107) najstarija revakcinisana Novosađanka

BRAČNI PAR ZA NAKON: Pored svojih petoro, usvojili sedmoro dece!

POSLEDNJE BROJKE NA KiM: 777 novih slučajeva, preminulo 12 osoba

UKRAJINSKI NAPAD NA DONJECK! Poginulo dete, čeka se odgovor Rusa!

- Dejan Golub bio je jedan, Vladimir Božović bio je broj dva, a treći sam bio ja! 

- Počelo je grupno batinjanje koje je rekao bih bilo uobičajeno. Ali poseban osvrt bio je na ovu trojicu među kojima sam bio i ja. Trojica vojnika su me stojeći tukla, ali sam bio korpulentan i jak pa sam to nekako izdržao. Potom do mene nan nagovor domaćih muslimana dolazi vojnik Nemac Mark Štetfeld. I on je dobio naređenje da me tuče. Međutim, ni on nije znao kako se bije neko nedužan, ovi ostali su videli da me ovaj ne bije tako dobro, nasrnuli su na mene, ja sam se branio tukli me puškama, ubadali kundakom. Shvatio sam da moram sda odglumim neku nesvesticu, to sam i uradio i oni su otišli da tuku ostale. 

Gledajte "Iza brave". 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar