28°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

SPROVODI SE FINANSIJSKA ISTRAGA! Jasniću ZAPLENJENA sva imovina!

Pored istrage koja se vodi zbog sumnje da je proneverio novac Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, protiv bivšeg direktora tog saveza Siniše Jasnića pokrenuta su još dva predistražna postupka, a privremeno mu je zaplenjena i imovina nakon sprovedene finansijske istrage.

U FOKUSU

POSLEDNJI DAN PRIJAVE ZA 60 EVRA: Kalendar važnih datuma isplata do kraja godine

BROJ ŽRTAVA RASTE IZ MINUTA U MINUT: Izrael udara iz vazduha, Hamas odgovara raketama!

KAKVA, BRE, DILEMA?! ON JE MVP NBA LIGE! Novi tripl-dabl Jokića, Srbin razneo Pistonse (VIDEO)

JOANIKIJE POSLE AMFILOHIJA: Sveti arhijerejski sabor 24. maja u hramu na Vračaru

STIŽU RUSI! Putinova elitna jedinica bezbednosti dolazi u Beograd: Razlog je specijalan (VIDEO)

Kada je u pitanju pronevera, protiv Jasnića je u novembru 2019. godine podignuta optužnica, koja je odlukom Višeg suda u Beogradu vraćena tužilaštvu na dopunu.

- Predmet je u fazi dopune istrage nakon optuženja, u kojoj je urađeno dopunsko finansijsko veštačenje. U okviru istrage za proneveru, sprovedena je finansijska istraga i doneto je rešenje o privremenom oduzimanju imovine od okrivljenog i povezanih lica - precizirala je portparolka Višeg javnog tužilastva Ivana Rakočević.

Takođe, formirana su još dva predmeta u vezi sa radnjama osumnjičenog Jasnića, u kojima se vrše provere u okviru predistražnog postupka, dodala je Rakočević.

Optužnicom koja je vraćena na dopunu, Jasniću su se na teret stavljala krivična dela zloupotreba službenog položaja i pronevera.

Jasnić je bio uhapšen 2. oktobra 2017. godine zbog sumnje da je kao ovlašćeno lice za raspolaganje finansijskim sredstvima na računima Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, od maja 2013. do decembra 2017. godine samoinicijativno koristio biznis kartice udruženja za plaćanje računa putem post-terminala i podizanje gotovine sa bankomata.

 

Sumnja se da je tako pribavljeni novac koristio za svoje potrebe i da, suprotno Zakonu o računovodstvu, te iznose nije u potpunosti pravdao računima, niti je o tome obaveštavao skupštinu Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, navela je tada policija.

Na osnovu izvoda iz biznis platnih kartica i proknjiženih računa u računovodstvu Sportskog saveza Srbije utvrđeno je da nepokriveni trošak iznosi 13.187.359 dinara, za koliko je, kako se sumnja, Jasnić oštetio Univerzitetski sportski savez Srbije, saopštio je nakon hapšenja MUP Srbije.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar