18°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Telegraf

Godina je počela s manje poginulih u saobraćajnim nesrećama - ali OVO ZABRINJAVA!

U prva tri meseca ove godine u saobraćaju je poginulo skoro 20 posto manje ljudi nego prethodne - nakon lokdauna i u vreme kada su noćni klubovi zatvoreni, a zabava ograničena, izgleda da je i u saobraćaju bilo više reda. Ili sreće...

Ukupno nesreća sa povređenima u prvom kvartalu 2021. godine bilo je 2.543, dok je u isto vreme prošle godine bilo 2.625.

U FOKUSU:

POGLEDAJTE SNIMAK HAPŠENJA STOLIĆA: Inspektor koji je pomagao Belivuku SA LISICAMA NA RUKAMA! (VIDEO)

NOVI KORONA PRESEK: Srbija na samo korak do pobede nad koronom!

MINISTAR VULIN O STOLIĆU: Ovo je izdaja - svi mi smo mogli da budemo LIKVIDIRANI!

VESIĆ TRAŽI: Od OVOG DATUMA koncerti i mature! Ostvarene brojke vakcinacije

NAPADNUTO DVOJE SRPSKIH DRŽAVLJANA U SPLITU!

Udesa sa poginulim, međutim, ove godine bilo je u prva tri meseca 82, a prošle 101. Ukupno je ove godine u tom periodu poginulo 84 ljudi, a prošle 107.

Tokom prva tri meseca ove godine teže je povređeno 552, a lakše 3.245. Prošle godine je u januaru, februaru i martu bilo 618 teže i 3.221 lakše povređenih.

- Ukupan broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima u I kvartalu 2021. manji je za 3,6% u odnosu na isti period 2020. godine. Pad saobraćajnih nezgoda sa povređenim licima van naselja iznosi 8,4%.
Broj lica nastradalih u I kvartalu 2021. godine manji je za 1,6% u poređenju sa istim periodom prethodne godine, dok je broj poginulih lica van naselja manji za 25,8% - navodi se na sajtu RZS.

Međutim, jedan podatak zabrinjava.

- Broj poginulih pešaka u I kvartalu 2021. godine veći je za 15,2% u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Jedan od najtežih udesa dogodio se 4. januara, kada je vozač N. S. pokosio dečaka (12) i D. I. (48), koji su poginuli. Dečak A. P. stradao je na licu mesta, u Bulevaru Medijana, a D. I. preminuo je u bolnici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar