°C

Beograd

STRAŠNA TRAGEDIJA KOD DOBOJA: Voz udario auto, poginuo bračni par i dete, druga ćerka kritično!

U stravičnoj sudaru teretnog voza i automobula jutros na pružnom prelazu u mestu Grabovica kod Doboja poginuo je bračni par S.Đ. (46) i Z.Đ. (53) iz Stanova, a usled zadobijenih povreda preminula je njihova ćerka K.Đ. (17).

Druga ćerka N.Đ. (18) prevezena je u bolnicu u Doboju, a zatim u banjalučku bolnicu.

Automobilom „pasat“ upravljala je stradala S.Đ.

- Do ove teške saobraćajne nesreće došlo je u 2.55 - potvrđeno je u Centru javne bezbednosti Doboj.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice za bezbednost saobraćaja Policijske stanice Doboj, a uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju Neđo Đurić.

Do nesreće je došlo kada je teretni voz na pružnom prelazu udario u putnički automobil „pasat“.

Kako je potvrđeno iz UKC Banjaluka devojčica je primljena u UKC sa teškom povredom glave i grudnog koša u stanju duboke kome i priključena je na aparate za disanje.

Prema rečima glavnog dežurnog lekara Klinike za anasteziju i intenzivno lečenje Vojislava Vujanovića devojčica je u izuzetno teškom stanju i sve dalje prognoze su neizvesne i preuranjene.

Kako je saopšteno iz "Željeznica RS" ,nakon provera, utvrđeno je da je mašinovođa davao propisane signale kada je ugledao automobil na pružnom prelazu i kočio, ali da se automobil nije pomerao. Navode i da je pružni prelaz imao propisanu signalizaciju.

Kako su naveli su saopštenju, alkotestiranjem je utvrđeno da mašinovođa nije bio pod uticajem alkohola.

Blic
Foto: Nezavisne

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar