3°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen/al jazeera balkans

Izvor: Tanjug

TUŽILAC NENADIĆ: Optužnica protiv Belivukove grupe do petka!

Golden Rose ad

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić izjavio je danas na konferenciji za novinare u Specijalnom sudu da će u narednih 7-8 dana biti podignuta optužnica protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, najverovatnije u petak, i pokazao novinarima dokaze, odnosno jezive fotografije na kojima se vide isečeni delovi obezglavljenih tela četvorice ubijenih muškaraca za čija se ubistva tereti ova grupa.

VAŽNO:

OGLASIO SE VULIN POVODOM SMRTI DEČAKA NA KARABURMI: "Aposlutno podržavam protest građana"

SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA KONJARNIKU: Autom pokosio pešaka na autoputu!

SVAKO OBEĆANJE KOJE SMO DALI JE ISPUNJENO! Siniša Mali: Uspeli smo da sačuvamo našu privredu

Odalović: Belivuk podučen kako da se brani

JOVANA ARSIĆ veslačica u četvrtfinalu na OI u Tokiju !

U pitanju su fotografije iz komunikacije pripadnika ove grupe zaplenjene sa servera SKY i na njima se vide raskomadani Aleksandar Gligorijević, Goran Veličković, Milan Ljepoja i Zdravko Radonjić.

Fotografije tela Lazara Vukićevića, za koje je tužilac rekao da su najmonstruoznije, nisu prikazane novinarima jer ih njegov otac još nije video, za razliku od ostalih srodnika ubijenih kojima su fotografije predočene.

Nenadić je naveo da se istraga vodi protiv 31 okrivljenog i da je nakon 5. februara proširena u još šest navrata, protiv istih ili novih lica.

Tokom istrage obavljena su razna veštačenja po 300 naredbi za veštačenje i prikupljeni brojni materijalni dokazi sa lokacija za koje postoji sumnja da su mesta izvršenja krivičnih dela, ukazao je pored ostalog Nenadić.

Ukazao je da se pripadnici ove grupe terete za zločinačko udruživanje, pet teških ubistva, trgovnu drogom, trgovinu oružjem i jednu otmicu i jedno silovanje.

Inače jezive fotografije koje su danas prikazane novinarima nisu do sada objavljene u javnosti.

Ovaj dokazni materijal je putem međunarodne pravne pomoći pribavljen od jedne zapadnoevropske države, a odnosi se na osumnjičene pripadnike Belivukove grupe u periodu izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Pored pomenutih fotografija, prema rečima tužioca, tu su i audio i video zapisi koji ukazuju na događaje i osumnjičena lica.

Sav materijal je predočen osumnjičenima i o njemu su se izjasnili pred tužiocem.

Nenadić je pojasnio da se odlučio da konferenciju za štampu održi danas jer je prethodna dva dana bio službeno u Španiji radi sastanka sa tamošnjim ministrom unutrašnjih poslova.

"Kada sam stigao u Srbiju sačekali su me brojni medijsku natpisi o ovoj istrazi. Ja i dvojica kolega koji rade na ovom slučaju odlučili smo da vam pokažemo ono što možemo u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku", rekao je Nenadić.

On je pojasnio da se pres konferencija ne snima ni video, ni audio putem, upravo da u širu javnost ne bi izlazile fotografije brutalnog sakaćenja ubijenih ljudi.

Nenadić je napomenuo da je njegovo tužilaštvo od Eurodžasta i Europola dobilo posebne pohvale, te da je ovaj predmet ocenjen kao najznačajniji i najobimniji koji se vodi u Evropi.

Ispričao je i anegdotu od zimus kada je, kako je rekao, dvojicu svojih saradnika upitao za neki događaj u vezi sa tim predmetom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad