27°C

Beograd

Photo: freepic

Izvor: Happy BSC

STRAVIČNA STATISTIKA SAOBRAĆAJNIH NESREĆA! Od početka godine nastradalo šestoro dece

- Od početka godine u saobraćaju je poginulo šestoro dece, četvoro kao pešaci, jedno kao putnik u vozilu i jedno dete kao vozač bicikla, saopštava MUP.

VAŽNO:

ĐUKANOVIĆ OŠTRO REAGOVAO NA ZAKON U SREBRENICI: Ovo što je Valentin Incko uradio u BiH je totalno kukavički! (VIDEO)

SASLUŠANA ČETVORICA ZA SILOVANJE DEVOJKE: Požalila se majici da je napastvovana na rođendanu - okrivljeni se branili ćutanjem!

REAKCIJA MUZEJA ŽRTAVA GENOCIDA NA ODLUKU INCKA: To je suprotno istorijskim činjenicama!

ANA BRNABIĆ O NESREĆI NA KARABURMI: Šta god kažete biće suvišno - to što je ovaj čovek uradio je UŽASNO!

-  Zbog toga će ovih dana kontrole biti pojačane u gradovima gde je brzina ograničena na 50 kilometara na čas, a oko dečijih igrališta na 30 kilometara. U akciji će učestvovati 50 novih vozila sa kamerama koje će bez zaustavljanja beležiti prekršaje.

U prvih šest meseci povređeno je 544-oro dece od kojih 297-oro kao suvozači, kao pešaci 194 i kao vozači bicikla 49.

Zbog povećanja udesa sa tragičnim posledicima, MUP će preduzeti posebne mere i pooštriti kazne naročito na pešačkim prelazima. Kontrolisaće se i prevoz dece autobusima na more i u tranzitnim turama.

- U autobusima u kojima postoje pojasevi, obavezno je njihovo korišćenje i autobus ne sme da krene dok se sva deca ne vežu - navodi Boban Milenković iz MUP-a.

Stručnjaci upozoravaju da je brzina veća od 50 kilometara na čas naročito opasna za mališane.

- Skrećem pažnju vozačima da imaju u vidu da moraju da prilagode brzinu vremenskim uslovima i pešak ne sme da ih iznenadi na površinama kao što je obeleženi pešački prelaz - navodi Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Svi vozači koji pod uticajem alkohola ili psihoaktivnih supstanci budu pravili takve udese krivično će odgovarati. A za teške slučajeve stručnjaci predlažu doživotno oduzimanje dozvole i kazne preko 20 godina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar