14°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: telegraf

POSTUPAK PROTIV RODITELJA! Evo šta će biti sa dečakom (4) koga je vozač pronašao samog u autobusu kod Lešća!

Dečak V.H. (4) koga je juče pronašao vozač u autobusu na liniji 35L je zbrinut i nalazi se u bezbednom okruženju, a radnici Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu proveravaju kompetenciju roditelja, okolnosti pod kojima se dete našlo bez nadzora odraslih, uslove u kojima živi.

Iz GCSR su naveli da se radi o detetu niskog kalendarskog rasta. U trenutku pronalaska dete je spavalo. Vozač je odmah uključio alarm i o svemu obavestio policiju, došla je i Hitnu pomoć, a nekoliko sati kasnije pronađeni su i roditelja deteta.

VAŽNO:

POTPISANI SPORAZUMI U SKOPLJU! Vučić: Od 2023. nema više granica za građane Srbije! OPEN BALKAN - NOVO IME ZA MINI ŠENGEN (VIDEO)

Lučić: Počelo osnivanje Telekoma u Severnoj Makedoniji

ADVOKAT ZORA DOBRIČANIN RAZJASNILA NEDOUMICE U SLUČAJU BELIVUKA U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Zvali su me da ih branim - evo zašto sam ODBILA!

SUTRA OPTUŽNICA PROTIV BELIVUKA I MILJKOVIĆA? Istraga sprovdena protiv ukupno 31 osumnjičenog!

Dete su preuzeli socijalni radnici i kako kažu u Gradskom centru za socijalni rad dobrog je stanja.

- Dete je dobrog zdravstvenog stanja i adekvatno je zbrinuto - kažu u centru.

Dodaju da Gradski centar za socijalni rad u Beogradu kao organ starateljstva, u skladu sa zakonom, procenom, procedurom i aktuelnom situacijom preduzima sve neophodne mere iz svoje nadležnosti u odnosu na zaštitu maloletnog deteta.

- Kao i u narednom periodu angažovani tim stručnjaka GCSR, u saradnji sa drugim institucijama i ustanovama iz sistema, nastavlja da preduzima sve mere i aktivnosti u daljoj zaštiti deteta u skladu sa procenom, potrebama i aktuelnom situacijom. To znači da se procenjuju okolnosti zbog koji se dete našlo u ovoj situaciji, procenjuju se i proveravaju roditeljske kompetencije i kapaciteti, da li postoji podrška šire porodice, proveravaju se i procenjuju uslovi u kojima dete živi... - objašnjavaju u Gradskom centru za socijalni rad.

Dodaju da će se u skladu sa tim procenama primenjivati dalje mere i pokretati postupci u cilju zaštite najboljeg intetresa deteta.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević kazala je jutros da su "minuti bili u pitanju" i da je sve ovo moglo i tragično da se završi. Apelovala je na sve građane da ako primete malo dete bez roditeljske pratnje pozovu policiju ili prijave centru za socijalni rad.

Vozač je o pronalasku deteta odmah obavestio policiju koja je pozvala Hitnu pomoć i socijalnu službu.

Nestanak deteta je navodno bio prijavljen, a to je učinila majka koja je to prema nezvaničnim pisanju medija učinila u alkoholisanom stanju.

Vladimir Milovanov, vozač koji je pronašao dete, ispričao je juče da se to desilo oko 15 sati. Tada je na okretnici video kako dete spava. Prema njegovim rečima dete mu je reklo da mu se majka zove Marina, a otac Ivan. Objasnio je da je sreća da je dete bar zaspalo u vozilu gde radi klima.

- Njih troje je izašlo na tom poslednjem stajalištu. Jedan čovek je bio tu sa sinom, zaprepastio se, pitao me je čije je dete. Odgovorio sam mu da upravo i ja to gledam - ističe Milovanov.

Majka prema nezvaničnim informacijama ima prebivalište u Novom Beogradu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar