24°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/KOsovo Onlajn

Izvor: Novosti

VANDALIZAM NA KOSOVU! Grafiti nagrdili spomen ploču knezu Lazaru!

U opštini Ranilug, u selu Prilepac, rodnom mestu srpskog kneza Lazara Hrebeljanovića ispisani su grafiti „UČK“, „Kosovo je Albanija“, „Adem Jašari“.

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju grafiti su ispisani na mestu koje vodi ka spomen ploči knezu Lazaru, a ovo znamenje su huligani lomili već nekoliko puta pa je meštani postavljaju samo uoči obeležavanja Vidovdana i isti dan je skidaju i sklanjaju.

VAŽNO:

IN MEMORIAM: OVAKO JE ZA HAPPY TV GOVORIO LAZANSKI O SVOM POSLU: Ne postoje istraživački novinari, postoje samo DOBRI I LOŠI!

ANA BRNABIĆ OTKRIVA U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Nije važno više da zaposlimo ljude, već da oni imaju veća primanja - PROSEČNA PLATA BIĆE 900 EVRA!

DRŽAVA PRUŽA PUNU PODRŠKU! Vulin: Srpska policija je spremna da se obračuna sa najsurovijim kriminalnim grupama kao što je Belivuk-Miljković

TREĆA DOZA VAKCINE: Radi se na uputstvu za davanje buster cepiva, koje je preporučeno osetljivim grupama!

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE U KOJOJ JE VOZ DEVOJCI ODSEKAO NOGE: Bila je u društvu muškarca koji je napustio 50 metara pred ulazak u kobni tunel

- Jasno je da ovo spomen mesto ima veliki istorijski i emotivni značaj za Srbe na Kosovu i Metohiji, te ovakvo skrnavljenje od strane albanskih ekstremista šalje jasnu poruku verske i nacionalne mržnje i nepoštovanja srpskih svetih mesta. Poštovanje verskih objekata i mesta znamenja jednog naroda civilizacijska su tekovina i preduslov toleranciji i mirnom suživotu - ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i opominju da su se incidenti, među kojima su brojni slučajevi ispisivanja grafita koji slave ovu terorističku organizaciju intenzivirali ove godine, na šta Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno ukazuje, a o istima obaveštava i sve međunarodne organizacije koje deluju na terenu, kao i zvaničnike u Briselu.

PROČITAJTE JOŠ:

STAROVIĆ ISTAKAO: Suštinski problem u BIH su odnosi između bošnjačkog i hrvatskog faktora!

SAOBRAĆAJ SE ODVIJA USPORENO: Radovi na više pravaca!

BEOGRAĐANI ĆE OD SAD MOĆI NELEGALNU GRADNJU DA PRIJAVE KROZ POSEBNU PLATFORMU: U svakom drugom slučaju biće strogo kažnjeni!

- Neophodno je da sve međunarodne organizacije, koje su u obavezi da osiguraju bezbednost srpskog naroda na KiM, pojačaju svoje prisustvo, posebno u mešovitim sredinama kako bi se ovakvim provokacijama stalo na put, a srpskom narodu omogućio miran život - dodaju iz Kancelarije za KiM. Inače, slučaj je prijavljen policiji i Kancelarija za Kosovo i Metohiju traži da se počinioci ovog ekstremističkog čina, ali i drugih incidenata usmerenih prema srpskom narodu i svetinjama u pokrajini uhapse i adekvatno sankcionišu, jer politikom nekažnjavanja daju vetar u leđa svim ekstremistima da seju rasnu i versku mržnju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar