11°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

U EMISIJI "IZA BRAVE": "Nasilnike-povratnike trebalo bi OBAVEZNO poslati na LEČENJE!"

Golden Rose ad

U emisiji "Iza brave" mogli smo da čujemo ispovest Milana Milićevića koji tvrdi da je nevin ležao više puta u zatvoru zbog nasilja u porodici koje nije počinio. 

Po prijavi supruge hitno je udaljen iz svoje kuće i po hitnom postupku osuđen i poslat na izdržavanje kazne. Kako bi što pre bio na slobodi, priznao je dela koja, po njegovom iskazu nije počinio. 

Tu su počele njegove nove muke. Zabranjeno mu je da viđa decu, a i sama socijalizacija i vraćanje u normalne tokove života nisu baš jednostavni. 

VAŽNO:

VUČIĆ: Srbija je spremna da pomogne Grcima u borbi sa vatrenom stihijom! (FOTO)

PATRIJARH PORFIRIJE: Sakupljaju se prilozi za pomoć grčkom narodu zbog požara

DA SE NE ZABORAVI! Obeleženo 20. godina povratka Srba na svoja ognjišta

EKSKLUZIVNO U "DOBRO JUTRO SRBIJO" NIKOLA CEROVAC: Moramo gajiti kulturu sećanja naspram kulture zaborava, naše pamćenje o "Oluji" ne sme biti kratkovido

Milićević okrivljuje sistem i smatra da je on žrtva čitavog ovog događaja. 

Među dojučerašnjim partnerima koji imaju decu više nema razumevanja i ljubavi. Sve je zauzela mržnja, bes i nastojanje da se što više naškodi. 

- Taj model za zaštitu žena je paravan da se sakriju mnoge stvari u Srbiji. Svi čekamo samo da se legalizuje. Znamo o čemu se radi. To je jedna brza, fina, kratka zarada. To je javna tajna. Dok se to ne desi, za to vreme se ruši institucija oca i šalju se muževi u zatvor.  Kad se bude legalizovalo, onda ni otac nema prava da se buni, pa vi sad razmislite o čemu se ovde radi!-rekao je Milićević. 

-Zašto se danas više prijavljuju slučajevi nasilja. Nekada je vladalo poštovanje u porodici, znao se neki red, bilo je razumevanja u porodici. Nekada smo posećivali naše verske zajednice kada smo imali probleme. Tražili smo savete, molili smo se. Nasilje je bilo kolektivno osuđivano. Razvod je takođe bilo nešto ružno. Danas je sve drugačije. Tolerancija je mala i nasilje je sve češće-rekla je Marija Milanović. 

-Osuda okoline je strašna, bez obzira da li si kriv ili nisi. Sva ljudska prava gube se u zatvoru.  Okoreli kriminalci kada završe sa kaznom vraćaju se kući. Mi, osuđeni zbog nasilja u porodici ne vraćamo se svojim domovima. Ne možemo to da uradimo jer imamo zabranu prilaska porodici-rekao je Milićević. 

-Momenat socijalizacije je potreban. Trebalo bi da se ti zatvorenici podstaknu da po izlasku iz zatvora mogu da započnu novi život. Trebalo bi da se obuče i budu osposobljeni za život posle zatvora-rekla je Sarah El Sarag, advokat. 

PROČITAJTE JOŠ:

DETALJI UBISTVA KOD BUJANOVCA: Posle svađe, bacio bombu pa pripucao na komšiju! PREDAO SE POLICIJI!

AMSS PORUČUJE: OGROMNE GUŽVE NA GRANICAMA! Čeka se i po pet sati!

EKSKLUZIVNO U "IZA BRAVE": Bivši robijaš Milan Milićević ispričaće svoju ŠOKANTNU PRIČU! Večeras u 21.50 na Happy TV! (VIDEO)

KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Zabrana prilaska, ma koliko se činila da je dobro rešenje i polazna osnova za sprečavanje daljih konfilktnih situacija često bude zloupotrebljena

-On je udaljen iz kuće. Prvo dobija 48 sati udaljavanja. Nasilniku je uvek imovina najbitnija od svega. Žrtva ostaje u kući, ali najčešće odlazi u podstanare iz straha da ostane u toj kući gde je počinjeno nasilje.  Žrtvi treba mnogo veća podrška i pomoć. Nasilniku treba lečenje-rekla je Marija Milanović. 

-Svi se iz zatvora vraćaju kući, kad- tad. Ja moram da se snalazim. Bez obzira što sam je ja gradio svojim rukama. To se ne dešava samo meni. Mnogo je ovakvih slučajeva poput mog.  "Švedski zakon" uništava porodicu. Ja nemam nikakve veze sa tim, ni jednu ženu nisam ubio. Kako da ubijem majku svoje dece? Zakon ne ume da prepozna nasilinika. Ne shvataju da su tog momenta uništili budućnost dece. Sto hiljada dece ne viđa svoje očeve godišnje.  Dobio sam dozvolu da viđam decu sat vremena mesečno, a nisam ih video 2 godine. Ja imam i vanbračno dete koje viđam, gotovo,  stalno. Bivša supruga ne dozvoljava da vidim decu.  U centru za socijalan rad su nestručni ljudi.  Sam centar za socijalni rad ne zalaže se za porodične vrednosti. Izgubio sam posao. Izgubio sam porodicu, dom. Slobodu plaćam na rate! Posao moram da nađem! Padam sve niže i niže i nemam kontinuiteta na slobodi. U obavezi sam da kažem poslodavcu da nosim nanogicu. Ko će da me zaposli? Niko. Iz zatvora se izlazi kao gori čovek, nema resocijalizacije-rekao je Milićević. 

- Porodica je urušena. Država je tu kao korektiv. Mora da reaguje da se ona unapredi i da se spreči nasilje. Mi nismo kao društvo nasilni i ta priča da se o nasilju ćuti nije tačna. Naši paradedovi i prababe nisu živeli u jednom varvarskom društvu gde je dominatan princip da muškarac maltretira žene. To degradira elementarno –fundamentalne vrednosti odrastanja svakog pojedinca. Takve priče su apsolutno neprihvatljive-rekao je Simić.   

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad