°C

Beograd

Otkriven Beograđanin: SIN BIVŠEG ŠEFA POLICIJE REKETIRAO SPILBERGA! (VIDEO)


Momčilo Đinović (26), koji je ojadio čuveni holivudski filmski studio za milione, sin je bivšeg visokog policijskog funkcionera!

Mladić, koji je uspeo da navede čuveni "20th Century Fox" da mu uplati devet bitkoina čija je vrednost 1,3 miliona dinara da ne bi pre svetske premijere objavio na internetu film "Bos bejbi", sin je Radoslava Đinovića koji je svojevremeno otišao u penziju sa mesta načelnika Službe za borbu protiv terorizma i ekstremizma u MUP-u.

- Momčilo je živeo sam. I živeo je kako je hteo. Nemojte ništa da me više pitate o njemu, na sastanku sam - kratko je rekao Radoslav za "Blic".

Đinovića oni koji ga poznaju opisuju kao mladića koji voli noćni provod, kompjutere i kao pravog zaljubljenika u holivudske blokbastere, posebno ekranizacije stripova.

Momčila pak komšije u okolini SC "Tašmajdan", gde poslednjih godina iznajmljuje stan, znaju samo iz viđenja.

- Vlasnik taj stan nije dugo mogao da izda. Momka slabo ko zna. Živeo je sam, tu i tamo mu je neko dolazio u goste - pričaju komšije.

Mladićevi poznanici, koji su šokirani hapšenjem, opet kažu da je i te kako društven i da je veliki ljubitelj stripova i filmova "Marvel".

- On je poreklom iz Smedereva, u Beograd se doselio zbog studija. Jedno vreme živeo je sa devojkom i još nekim cimerima. I tada je obožavao "Marvela" i superheroje. Istetovirao ih je po celom telu, najveća koju ima je Supermen - priča Momčilov poznanik.

I Momčilove društvene mreže svedoče koliko je opsednut junacima stripova. On naime na svim profilima ima brojne citate iz stripova i logo "Marvela", jednog od najpoznatijih izdavača stripova. Sem toga često kači citate iz holivudskih blokbastera i scene iz pojedinih hit filmova.

Poznanicima nije poznato ni kako mu je Đinović nabavio kopiju filma, ali ni kako je došao na ideju o uceni.

Đinović se naime bavi IT tehnologijama, a poslednje zaposlenje imao je 2013. kada je radio kao sistem administrator u jednoj građevinskoj firmi, gde se zadržao svega tri meseca. Zaposleni u ovoj firmi kažu da je bio dobar drug, kao i da je mnogo voleo da izlazi.

- Bio je fin i ljubazan mladić. Ne sećam se kako je radio, ali pamtim ga po tome da je mnogo voleo da izlazi i da se provodi - kaže za "Blic" jedan od zaposlenih.

On će danas biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo.

Đinovic je uhapšen u Beogradu u akciji pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) MUP- Srbije i njemu je po nalogu tužioca za visokotehnološki kriminal određen policijski pritvor do 48 sati.

Na meti su mu se našle čuvena produkcijska kuća "20th Century Fox" i distributerska kompanija "MCF MegaCom Film", koje je ucenjivao filmom "Bos bejbi", koji je producirao "Drimvorks" slavnog reditelja Stivena Spilberga.

Đinović je u februaru pribavio još neobjavljenu kopiju filma. Mladi Beograđanin je potom mejlom stupio u kontakt sa obe kuće od kojih je tražio da mu se na bitkoin novčanik uplati ukupno 25 bitkoina. Poručio im je da će film javno objaviti na internetu pre svetske premijere ako ne ispune njegov zahtev.

Iako zvuči naivno, tržišna vrednost ove transakcije je znatna - više od tri miliona dinara, odnosno oko 24.000 evra! Ucenjivač je na ovaj način verovatno pokušao da sakrije svoj identitet, s obzirom na to da se uplate i isplate bitkoina na internetu mogu obavljati anonimno.

Holivudske kuće, čiji filmovi koštaju po više miliona dolara, a zarada nekoliko puta premašuje iznos uloženog novca, odlučile su da plate i ne rizikuju. Iako je dobio uplatu od devet bitkoina, što iznosi 1,3 miliona dinara, Đinović je tek nedelju dana nakon ove uplate tražio i preostalih 16 bitkoina.

Kako je premijera filma bila zakazana tek za 31. mart, u strahu da se na tome neće zaustaviti odlučile su se ipak da slučaj prijave.

Animirano ostvarenje reditelja Toma Makgrata ("Madagaskar") u kojem glas bebi-šefu pozajmuje čuveni holivudski glumac Alek Boldvin imaće premijeru 31. marta. Kako je Đinović došao do kopije čak dva meseca ranije, biće predmet istrage.

Stručnjak za terorizam

Đinovićev otac Radoslav proveo je ceo radni vek u srpskoj policiji. Bio je pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije (UKP) u vreme kada je na njenom čelu bio Roboljub Milović, čiji je inače blizak prijatelj. Sa te funkcije prešao je na mesto načelnika Službe za borbu protiv terorizma i ekstremizma, jer je dobar deo karijere proveo na Kosovu i smatran je za stručnjaka u vezi sa dešavanjima u južnoj srpskoj pokrajini. Penzionisan je u leto 2015. godine.


Izvor: Blic
Foto. Facebook/Momcilo Djinovic

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar