-2°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Tanjug

PRODUŽEN PRITVOR BAHATOM VOZAČU SA KARABURME!

Prvi osnovni sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor Lazaru Galiću (38), koji je juče optužen, jer je 18. jula uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje dece od pet i devet godina na pešačkom prelazu, pa pobegao.

Pritvor mu je produžen na predlog tužilaštva zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, precizirala je portparolka suda Bojana Stanković.

PROČITAJTE JOŠ:  HAPŠENJE U NIŠU: Ojadile blagajnu banke u Zaječaru

Na ovo rešenje suda Galić i njegov branilac imaju pravo da ulože žalbu.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je juče sudu optužni predlog protiv Galića, kojim j eod suda tražilo da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i meru bezbednosti Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

Galiću prvobitno nije bio određen pritvor, pošto je sudija za prethodni postupak odbio predlog tužilaštva za pritvor.

PROČITAJTE JOŠ:  UHAPŠEN ZBOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA: Policija zatekla 50 ilegalnih migranata

Međutim, krivično vanpretresno veće suda je usvojilo žalbu tužilaštva i odredilo mu pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Zbog prvobitnog puštanja na slobodu Galić građani su organizovali proteste na Karaburmi, a ministraka pravde Maja Popović je krajem jula inicirala disciplinski postupak pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak koja je odbila da mu odredi pritvor.

Galić se na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem.

On je nakon nesreće napustio lice mesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija, i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

PROČITAJTE JOŠ:  Podneta prijava zbog nedozvoljenog nošenja oružja

Više puta je bio osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela.

Tereti se da je 18. jula oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i obori tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica cije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su deca S. B. (2011.) i L. B. (2016.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula.

Otac M. B. zadobio je za sada lake telesne povrede.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad