5°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Telegraf

OSTAVILI DETE U AUTOBUSU, ALI NEĆE BITI KRIVIČNO GONJENI!

Golden Rose ad

Protiv roditelja koji su ostavili dete u autobusu u Beogradu neće biti podneta krivična prijava, kažu  u Prvom osnovnom javnom tužailštvu.

- Tužilaštvu je nakon izvršene analize i nadzora nad porodicom 21. septembra 2021. godine dostavljen Izveštaj Centra za socijalni rad Novi Beograd. Mišljenje ovog organa nakon sprovedenog nadzora je da je predmetni događaj izolovanog karaktera, da nisu utvrđeni indikatori koji bi ukazivali na ozbiljne probleme u funkcionisanju roditelja i da roditelji nisu zanemarujući u odnosu na dete.

- Budući da su pritom utvrđeni dobri uslovi u porodici, da porodica (roditelji) živi skladno, to je tužilaštvo stava da roditelji nisu zanemarili svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja deteta, te da u navedenom događaju nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, za bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - piše u odgovorima koje smo dobili iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Gradski centar za socijalni rad u Beogradu, kako nam je rečeno, sproveo je postupak procene roditeljskih kapaciteta,  taj izveštaj se čekao da bude dostavljen Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, koji bi upotpuniodokumentaciju, te na osnovu svega donelo odluku o podnošenju krivične prijave.

Inače, kao što smo već i objavili kada je dečak pronađen, roditelji uopšte nisu bili prijavili nestanak deteta.

- Tek kada je policija došla do njih, majka je počela da pravi dramu kako joj je nestalo dete, pritom, bila je u alkoholisanom stanju

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Preporučeno iz iste kategorije

NE PROPUSTITE "GOLI ŽIVOT": Saznajte ko je prvi put otkazao poslušnost državi, ubio troje ljudi i završio u zatvoru! HAPPY TV (23.19)

UHVAĆEN SA DVA KILOGRAMA MARIHUANE:Pokušao da sakrije drogu u prtljažniku napuštenog automobila

UDES NA NOVOM BEOGRADU: Sudarili se automobil i autobus,auto potpuno uništen!

UHAPŠENI ZBOG RAZBOJNIŠTVA U SUBOTICI: Upali u stan i oteli muškarcu telefon i novac!

PODNETA PREKRŠAJNA PRIJAVA ZBOG NASILNE VOŽNJE: Vozio brzinom od 230 km na čas u smeru ka Nišu!

SUVA REKA: Uhapšena još jedna osoba zbog ometanja glasanja

Golden Rose ad