11°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

DUŠKO JE PROŠAO PAKAO U HRVATSKOM ZATVORU, DROGIRALI GA, BIO U SAMICI, KAPETAN DRAGAN MU POMOGAO! "Iza brave" na TV HAPPY!

Golden Rose ad

Duško Gaćeša,  iz sela kod Benkovca , prošao je pravi pakao u hrvatskim zatvorima od kog se još nije oporavio. U emisiji "Iza brave" na TV HAPPY  on kaže: 

-Morao sam iz svog sela nažalost  da odem. Selo se zove Dobropoljci. Izašao sam u egzodusu 1995 i od tada sam živeo u Srbiji. 

PROČITAJTE JOŠ: EVA RAS U "POSLE RUČKA" NA TV HAPPY: Imam 81 godinu, ne znam za lekove, moj lek je hodanje!

Došao je sa "Olujom" u Beograd. Uhapšen je od zadarske policijE, osumnjičen za ratne zločine. Navodno je bio u grupi od 5 Srba koji su ubili Hrvata ispred svoje kuće. Duško je tada imao 19 godina. On nije bio pripadnik nijedne vojne formacije. Navodi se da je to uradio iz osvete jer mu je otac ubijen. 

PROČITAJTE JOŠ: VLADAN NENADIĆ ZA EMISIJU "SAVETNIK": Kupovina kod ozbiljnih firmi preko interneta se uglavnom završi dobro!

-Čežnja za rodnim krajem navodila me da odem da posetim mesto gde sam rođen, gde mi je otac nastradao. Dugo sam želeo da odem, a bilo je naznaka da sam na poternicama. Ali, ja znam da ništa nisam uradio. Rođaci su mi govorili da nije pametno da idem. Bilo je svakakvih priča, da sam se ja svetio za smrt oca koji je poginuo 1992. Otišao sam 2018. godine u Hrvatsku. Ujutro u 5h smo bili na Batrovcima, ali kad smo došli do dela koji je hrvatski, mene su izveli posle 15 minuta. Obratio mi se službenik sa "došla maca na vratanca". Odveli su me odmah. Moja braća su angažovala advokate. Štrajkovao sam glađu 17 dana.  U vreme ubistva tog Hrvata ja nisam ni bio u selu. Lažni svedoci su bila dva vrata od kojih je jedan umno zaostao i njegov iskaz je bio merodavan,  rekao je Duško u emisiji "Iza brave".

Dragan Vasiljković, zvani Kapetan Dragan je pomogao Dušku:

-Odmah sam video da to nije čovek koji bi mogao da ubije. Kao prvo imao je 19 godina u vreme ubistva.  Taj ne bi ni mačku mogao. Antimilitarista je. Čim sam čuo da je tu, tražio sam da ga vidim. Proveo sam dane sa njim. Pomogao sam mu kako da razgovara sa svedocima. Najgore je bilo što je završio u duševnoj bolnici. To je deveti krug pakla. Pao je u depresiju kada smo se rastali. On je jedan divan čovek. Ubijenog je poznavao i čak ga voleo. Znate, uveo bi zakon da se lažnim svedocima sudi kao što je kazna za optuženog. Ja sam u ovome 12 godina i svakako mi je bilo lakše nego njemu. 

Duško dalje kaže:

-Smestili su me u duševnu bolnicu. Drogirali me lekovima 15 dana. Malo se i sećam tih dana baš zbog lekova. Najteže mi palo kada me jedan stražar udario,a drugi mu pomagao. Higijena je užasna. Dobio sam herpes. Jedva su ustanovili šta je. Sve moje molbe da se branim sa slobode su odbijali. Užasno je osećanje biti u zatvoru, a nisi kriv. Svaka dva meseca su mi produžavali pritvor.  Narušen mi je ugled. O svemu sam razmišljao. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

 

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad