33°C

Beograd

Photo: HappyBSC/Dobro jutro Srbijo

Izvor: Happy BSC

DARKO OBRADOVIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Koristoljublje i zavist su bili glavni motiv za ubistvo Đokića!

U emisiji "Dobro jutro Srbijo" o svirepom ubistvu porodice Đokić iz Aleksinca.

Prof. Dr Ilija Kajtez, sociolog izneo je svoje mišljenje o ovom strašnom zločinu koji je uznemirio Srbiju.

- Tradicionalne vrednosti se urušavaju, da ono što je nekad bilo svetinja se više ne poštuje. Ovaj što je učinio ovo svirepo ubistvo je bio jako loš i prgav čovek.  Njegovi roditelji su živeli u inostranstvu, odjednom je nestalo para što može biti jedan od razloga za ubistvo,ali svakako ga to ne opravdava.

- Možda je i dugovao neke pare pa je zato napravio grešku. Dešavaju se neka ubistva gde čoveku staje mozak. Prosto ne može da se poveruje koliko su ljudi spremni da idu u svojoj monstruoznosti. Onaj ko to uradi uvek ima veru da će on to uraditi bez greške.

PROČITAJTE JOŠOGLASIO SE VULIN POVODOM NOVIH HAPŠENJA POVEZANIH SA UBISTVOM ĐOKIĆA

- Pitanje je kakav je bio i u odnosima sa svojom decom. Niko iole normalan ne bi mogao da uradi tako gnusan zločin.  Može da bude u pitanju i zavist. Moguće je da je ovaj čovek korišćen kao deo te operacije. Uvek se treba paziti onoga ko vas najbolje poznaje.

-Njegova teza je bila da se sve može kupiti novcem. Tako da možda je on invalidsku penziju i kupio. On je pripremio teren kako bi prošao bez rizika. Išao je na sigurno.

- To je tragedija koja u suštini uništava dve porodice- rekao je Dr Ilija Kajtez.

Darko Obradović- Institut za nacionalnu i međunarodnu bezbednost u slučaju ovog ubistva motiv je bio koristoljublje.

- U ovom slučaju zaista imamo sociopatski motiv ličnosti. Jasno je da ovde nije bilo po sredi samo koristoljublje. Koristoljublje i zavist i ljubomora to su unutrašnji pokretači kod počinioca koji eliminišu sve kočnice.

PROČITAJTE JOŠPrivedena braća pod sumnjom da imaju veze sa smrću porodice Đokić

- Svako ima masku za spoljašnost, ali kakav je on zapravo to znaju oni koji sa njim rade i žive.Moguće da su ćerka i žena neplanirano bile sa Goranom i prepoznale ubicu pa je zato došlo do svega toga. Zločin je planiran ranije. 

- Svako razvijeno i otvoreno društvo ima ovakve slučajeve- izjavio je Darko Obradović.

Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa istakao je da je ovo pre svega amatersko ubistvo.

- Ja se nadam da će kazna za ovog zlikovca biti doživotna. On je zato baratao svim mogućim informacijama kada je došao na ideju da to i uradi.

- Iako su svi bili šokirani tim prvim informacijama paljenju automobila i dokaza, on je taj koji je sve organizovao posipao benzinom tela i palio- istakao je Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar