18°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY

Izvor: Happy BSC

FORENZIČAR RISTIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Nema savršenog zločina! Mnogo je bioloških tragova u slučaju Đokić!

Ubistvo porodice Đokić je goruća tema u Srbiji. 

Sa velikom pažnjom se prati svaka nova akcija policije kako bi se što pre razrešio svirepi zločin iz Aleskinca.

PROČITAJTE JOŠ: KO JE SVE UMEŠAN U UBISTVO ĐOKIĆA? Retrospektiva celog slučaja porodice iz Aleksinca

U medijima se svakodnevno pojavljuju nova saznanja koja će, bez sumnje, rasplesti klupko najjezivijeg ubistva u Srbiji u poslednjih nekoliko godina. 

Tim povodom gosti jutarnjeg programa na Happy TV bili su: Mladen Radulović-Kurir, Časlav Ristić-forenzičar i  Predrag Jeremić-portal „Embargo“. 

-Ono što mi danas imamo jeste činjenica da se petorica njih osumnjičenih za ovaj zločin nalazi u pritvoru. Sudija im je odredio zadržavanje od 30 dana. U ovoj priči imamao  rešen zločin. Imamo to  da je  uhapšen Džonić i njegovo učešće je dokazano biloškim tragovima. Njegov DNK je na pištolju  i novcu. On je pokazao mesto zločina i on je optužen za svirep zločin. Mislim da je sinovima određeno zadržavanje jer misle da postoji krivično delo neprijavljivanje zločina. Barem jedan od sinova je morao da zna šta se dešava u kući. Nemoguće je da nije znao da mu se u dvorištu zakopavaju pare.  Moje mišljenje je da postoji još jedno lice koje je učestvovalo u zločinu. Sigurno je da Džonić to nije mogao sam da uradi, imao je pomagače.  Videćemo dalje, sve je sada moguće… Za sada imamo tragove koji povezuju žrtve i zločinca, a to je Džonić. Ovde je mnogo bioloških dokaza što dokazuje da ne postoji savršen zločin-rekao je Časlav Ristić. 

-Odbrana traži da se ustanovi da li je Džonić bio uračunljiv pri izvršenju ovog zločina. Kod njega su primećene psihičke smetnje. Znamo da je otišao u invalidsku penziju, nije služio vojsku zbog tih psihičkih smetnji.

PROČITAJTE JOŠ:PREMINUO MLADIĆ KOJI SE UPUCAO U STRELJANI

- Pronađen je pištolj i na njemu su Džonićevi tragovi, međutim ne znamo da li na pištolju postoje i drugi tragovi. To mora da se istraži. Možda postoje dupli tragovi-dodao je on.

- Ono što znamo sigurno jeste da su Đokići nestali u noći između 26. i 27. septembra. Znamo da su njegovi sinovi u tom momentu imali odličan alibi. Jedan je  bio u vatrogasnoj službi  gde je bio čak na noćnoj smeni, a drugi sin je bio sa ekipom iz Vojske Srbije. U ovakvoj situaciji je forenzika veoma važna da utvrdi tačno vreme izvršenja zločina, a onda može da se govori ko je gde bio u tačno vreme izvršenja zločina. Imamo informacije da Goran Džonić teško podnosi pritvor i da kuka. Ponavlja da će se ubiti i moli se da mu sinovi iz svega izađu živi i zdravi, a on ih je optužio da su oni počinili zločin. E sad, da li je on zaista optužio sinove ili je to neko tako protumačio, to u ovom momentu ne znamo. To bi moralo da se konkretno potvrdi.  U ovom zločinu, za koji se zna da je nesavršen, ima mnogo bioloških tragova. Džonić je bio dužan nekom rođaku 8.000 evra. Ne postoji informarcija da je on bio dužan Đokiću bilo kakav novac. Posle izvesnog vremena od  zločina, on je vratio novac tom rođaku, čime je sam sebe prijavio. Operativnim radom se došlo do toga da je on bio otkriven-rekao je Radulović. 

PROČITAJTE JOŠ: GORAN DŽONIĆ OSUMNJIČEN ZA TROSTRUKO UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ DOBIO PAKET U PRITVORU: Nije imao posete i razdvojen je od sinova koji se sumnjiče za umešanost u ubistvo!

-Trebalo bi  da se utvrdi ko je pucao u kom momentu. Mislimo da će Džonić reći da nije hteo da ubije porodicu, već da ih je samo tipovao za pljačku. Svi  osumnjičeni će pokušati da se spasu i moraće da progovore policiji sve što znaju kako bi se "oprali". Nema sumnje da će neko od njih sve ispričati. Ništa ne sme da ostane nedorečeno-rekao je Radulović. 

-Porodica je ubijena sa dva različita pištolja i to nije mogao da uradi jedan čovek. Znači da je policija na dobrom tragu i da ima sigurno pronađenog jednog pucača. Istraga će otkriti i drugog vrlo uskoro-rekao je Jeremić. 

- U ovom zločinu se sve svodi  na koristoljublje, mržnju, ljubomoru, zavist. Kada na sve to dodamo psihofizički profil, onda imamo  zaokruženu, kompletnu priču. Presuda za ovakav zločin  je doživotna robija i tu nema nikakve dileme. Džonić se brani da je neuračunljiv, ali sva petorica ne mogu da se izvuku na neuračunljivost. Naravno, ako je neuračunljiv, ne može da bude osuđen na doživotnu, a to je sigurno i savet njegovog advokata. Braća Miloševići su došli iz inostranstva i prijavili su se iako su znali da mogu da budu pritvoreni. Sad je dilema da li su apsolutno sigurni u svoj alibi ili da su nevini. Na savet svog advokata oni su tako postupili kako se ne bi podizala međunarodna optužnica za njima.  Ovde će tek spektakl biti na sudu jer će jedan drugog optuživati-kazao je Jeremić. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar