27°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen/ FV Iskustvo

Izvor: Srpski Telegraf, happy bsc

CEO ŽIVOT IGRAO FOLKLOR, PA U KOLU I UMRO! TUGA: Gorana izdalo srce na svadbi kod prijateljice iz ansambla!

Prvak Ansambla narodnih pesama i igara Srbije Kolo Goran Mitrović preminuo je u 51. godini dok je bio u kolu na svadbi svoje prijateljice iz ansambla.

Mitrović, koji je 30 godina bio član ovog kulturno-umetničkog društva, bio je i jedan od predavača i učio mlađe generacije našoj tradiciji, a 2006. postao je prvak ansambla i to ostao do samog kraja, budući da je ceo život posvetio narodnim igrama.

U Kolu šok i neverica. Iako je nedelju dana prošlo od sahrane ovog umetnika na Lešću, ansambl se nije pomirio s gubitkom.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE ČOVEK ZA KOJIM JE RASPISANA POTERNICA ZBOG UBISTVA ĐOKIĆA! Vozio ubice u sudbonosnoj noći, a evo i čiji je PRIJATELJ!

– Goran je bio vođa, bio je kolega, bio je prijatelj. Bez njega Kolo više nikad neće biti isto. Ali sećanje na njega je ono što će nas nositi dalje, što će nam davati snagu da, njemu u čast, nastavimo sa pesmom i igrom Slava mu – napisali su iz Kola.

Kako je ispričala Goranova prijateljica iz Kola, koja je bila na svadbi, ništa nije nagovestilo tragediju.

– Svi smo se zajedno veselili. Goran je, kao i uvek, bio u elementu, pevao je i igrao. Kad se povelo kolo, u toku igre je odjednom pao, čini se da je smrt nastupila momentalni. Izdalo ga je srce, pokušana je reanimacija, ali je sve bilo bezuspešno – navodi sagovornica.

PROČITAJTE JOŠ: FORENZIČAR RISTIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Nema savršenog zločina! Mnogo je bioloških tragova u slučaju Đokić!

Prema njenim rečima, pominjalo se da je Goran već imao nekih problema sa srcem, ali da ih nije ozbiljno shvatao.

– Previše je voleo igru, našu muziku i našu tradiciju, bio je neverovatno posvećen svom pozivu, za koji kao da se rodio. Imao je planove, stalno je razmišljao o tome šta je sledeći korak, jednostavno, on je živeo kolo i ne čudi me što je sudbina htela da tako i završi – kaže ona.

Mitrović je imao veliki broj uspešnih nastupa. Postavio je veći broj samostalnih koreografskih kompozicija u matičnoj kući i na drugim scenama. Sarađivao je sa Baletskom školom “Lujo Davičo” u Beogradu, kao pedagog narodne igre, sa ansamblima AKUD “Lola” i AKUD “Branko Krsmanović”, kao i sa Narodnim pozorištem u Beogradu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar