30°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: Telegraf

NOVI PAZAR: Građani podržavaju hirurga koji je osuđen zbog mita

Nekoliko desetina ljudi okupilo se juče u Novom Pazaru kako bi pružili podršku novopazarskom hirurgu Izetu Tutiću (58) koji je osuđen na godinu i osam meseci zatvora zbog primanja mita, prenose mediji. 

Tokom protesta u Novom Pazaru okupljeni građani su nosili transparent na kome je pisalo "Pravda za doktora Tutića".  

PROČITAJTE JOŠ: SMEDEREVO: Uhapšen diler koji je mesecima prodavao heroin

Jedna žena izjavila je da je razlog zašto je došla da pruži podršku dr. Tutiću, taj što je on "najstručniji i najbolji čovek" i da građani ne treba da poštuju presudu u kojoj je on navodno osuđen zbog mita. 

Na protestu je govorio i osuđeni Izet Tutić koji je progovorio o spasavanju života ljudi.

PROČITAJTE JOŠ: LESKOVAC: Uhapšen muškarac zbog prodaje droge na ulici

- Ja sam već rekao da sam oduševljen, da je zahvaljujući meni došlo stotinjak ljudi. Ja sam vršio supresiju na njihove emocije i ostalo stanovništvo da budu ovde - izjavio je dr Tutić koji je na pitanje da li treba da poštuje presudu kojom je proglašen kriv, rekao da je sve to bilo pripremljeno protiv njega. 

Prema njegovim rečima, neko je imao želju da neko sa ovih prostora bude kriv, a on je odabran da bude primer kao najškolovaniji, da bude žrtvovan, umesto da bude "beli medved". 

- Ja imam pravo žalbe, zbog toga smo ovo i pravili, savetovali su me na taj korak. Ja sam se žalio Vrhovnom kasacionom sudu i samo tražim da budem adekvatno ili nagrađen ili kažnjen - zaključio je Tutić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar