0°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: tanjug

DEMANTUJU IZ GEODETSKOG ZAVODA: Uhapšena službenica nije naš radnik

Republički geodetski zavod saopštio je danas da S.I., koja je uhapšena zbog sumnje da je učinila krivično delo nesavestan rad u službi, već više od godinu dana nije službenica katastra u Kragujevcu.

"Protiv S.I. Republički geodetski zavod je 2019. godine vodio disciplinski postupak zbog teže povrede radne dužnosti - nesavesnog rada. Taj postupak je pravnosnažno okončan nakon čega je prestao radni odnos S.I. u Službi za katastar nepokretnosti Kragujevac Republičkog geodetskog zavoda", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, jučerašnje hapšenje S. I. sprovedeno je zbog istog tog dela.

"Prema saznanjima RGZ-a, nakon prestanka radnog odnosa u katastru, S.I. je započela radni odnos u kancelariji javnog beležnika u Kragujevcu, odnosno u sistemu Javnobeležničke komore", dodaje se u saopštenju.

Kako se ističe, sve prevarne radnje u vezi sa nepokretnostima otkrivaju se u saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova i Republičkog geodetskog zavoda, a zahvaljujući novom digitalnom sistemu katastra takve prevare se lako dokazuju.

MUP je u petak saopštio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su S. I. (1965) zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo nesavestan rad u službi.

U saopštenju je navedeno da, kako se sumnja, ona u periodu od 2018. do 2020. godine, radeći u Službi za katastar nepokretnosti u Kragujevcu, suprotno dopisu i rešenju Osnovnog suda u Kragujevcu, nije upisivala privremene mere izvršnom dužniku kojem je bilo zabranjeno raspolaganje i opterećenje jedne stambeno-poslovne zgrade u Kragujevcu.

Na taj način, usled nesavesnog postupanja i zanemarivanja službene dužnosti u predmetu u kome se postupa po pravilima hitnosti, u periodu do okončanja rada u navedenom predmetu, došlo je do prometa nepokretnosti i upisa prava drugih lica, ističe se u saopštenju MUP-a i dodaje da je osumnjičena, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad