27°C

Beograd

Photo: Happy BSC/

Izvor: Kurir

MINISTAR VULIN: Poginula deca u saobraćaju ove godine bila bi spasena da su vezali pojas

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Aranđelovcu da je tokom ove godine u saobraćajnim nesrećama u Srbiji stradalo devetoro dece i da je barem polovina mogla da bude spasena "samo da im je bio vezan sigurnosni pojas".

Vulin je na konferenciji "Srpski dani osiguranja" naveo i da su prošle godine u saobraćaju stradale 492 osobe, saopštilo je Ministarstvo unutršnjih poslova (MUP).

Napomenuo je da "smrt teško može da se opravda", a da "smrt u saobraćaju posebno ne može".

- Bilo je dovoljno da je neko usporio, da nije vozio pod dejstvom alkohola i narkotika, da je vodio računa o saobraćajnim propisima, da se vezao. Samo to i ljudski životi bi bili spaseni - rekao je Vulin.

Naglasio je odličnu saradnju MUP-a i Udruženja osiguravača i još jednom se toj organizaciji zahvalio za donaciju testova na drogu.

Rekao je i da je ponosan na rezultate koje su osiguravajuća društva ostvarila i pored pandemije kovida, jer, kako je istakao, "to govori da ljudi veruju da će im budućnost biti dobra i da će se politička i ekonomska stabilnost sačuvati".

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar