24°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: Telegraf

RANJENI U NAPADU KOD DEČANA OPERISAN: Van životne opasnosti, izvađen mu metak iz tela

Ranjeni u sinoćnjem napadu na autobus u Glođanu kod Dečana uspešno je operisan i izvađen mu je metak iz tela, saopšteno je iz bolnice.

Kako prenose mediji, povređeni je da je van životne opasnosti.

Sinoć oko 19 sati napadnut je autobus između sela Šaptej i Glođana, koji je prevozio učenike iz Đakovice u Dečane, a u napadu su tri osobe poginule, dok je jedna povređena.

Vozač autobusa stradao je na mestu događaja, a povređeno je troje učenika, od kojih su dvoje - devojčica i dečak starosti 16 i 17 godina preminuli u bolnici u Peći.

Počinilac ni motivi napada za sada nisu poznati.

Generalni direktor kosovske policije Samedin Mehmeti izjavio je da se istraga o napadu trenutno vodi na dva ili tri koloseka.

- Na terenu su sve relevantne jedinice. Trenutno imamo dva ili tri koloseka na kojima radimo, ali ne možemo da damo detalje jer je istraga u početnoj fazi - rekao je Mehmeti i dodao je da policija ima sumnje sa određenim osnovama, ali da je je rano da se kaže da li ima osumnjičenog, prenose mediji. 

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uputio je saučešće porodicama stradalih u napadu na autobus u Glođanu kod Dečan u ime vlade u Prištini i naveo da su svi građani šokirani zbog ubistva troje ljudi i napada vatrenim oružjem na autobus sa studentima u Glođanu kod Dečana.

- Povređenima želimo brz oporavak - naveo je Kurti i dodao da je policija mobilisana u punom kapacitetu i da radi na rešavanju ovog teškog zločina.

Zamenik komandanta kosovske policije za region Peći Veton Elšani izjavio je da policija za sada nema razloga da veruje da je sinoćnji napad na autobus kod Glođana, u kojem su stradale tri osobe, teroristički akt. 

Prema njegovim rečima, policija ima razloga da veruje da je napad izvršila jedna osoba, prenose mediji. 

Portparol bolnice u Peći Naim Sahiti potvrdio je da je povređena osoba koja je smeštena u toj bolnici u stabilnom stanju. 

Predstavnici policije i tužilaštva saopštili su da se istraga odvija u nekoliko pravaca, ali da još nema osumnjičenih.

U sinoćnjem napadu poginulo je dvoje učenika i vozač autobusa. Autobus je u trenutku napada saobraćao na relaciji Đakovica - Dečani.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar