19°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen, tragovi istine

Izvor: kurir

NOVI DETALJI ISTRAGE O UBISTVU ĐOKIĆA: Otkriveno koliko je dugo Džonić kovao plan

Goran Dzonić u aprilu mesecu ove godine napravio je prigušivač za pištolj iz koga su ubijeni Đokići, što ukazuje da je zločin planirao najmanje šest meseci, najnovija su saznanja iz istrage.

Da podsetimo, bivši vatrogasac uhapšen je zbog sumnje da je ubio svog brata od tetke Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju, u noći između 26. i 27. septembra u aleksinačkom selu Moravac.

Uhapšen je tri nedelje kasnije, a osim njemu, lisice na ruke stavljene su i njegovim sinovima Milan i Stefanu, kao i mestanima Moravca Kostadinu i Aleksandru Miloseviću, poznatijim kao braća Jojke.

Majstor

- Dosadašnja istraga pokazala je da je prigušivač koji je korišćen prilikom zločina napravljen još u aprilu mesecu, gotovo šest meseci pre zločina u Moravcu. Navodno, navoj, koji je Džonić tražio od jednog meštanina da mu napravi, bio je izuzetno loše urađen, odnosno, nije baš mogao do kraja da legne na cev pištolja - priča izvor.

- Zbog toga je oružje iz kojeg je pucano na Đokiće moralo da se drži sa dve ruke - zaključuje sagovornik iz istrage.

Pred Višim tužilastvom u Nišu ispitan je meštanin Moravca koji je metalostrugar, a navodno je pravio navoj.

- Prva informacija je bila da je on pravio prigušivač, a sada postoji sumnja da je on Džioniću dao alat kojim je on sam izradio navoj - priča sagovornik.

- Čovek je na saslušanju potvrdio da nije znao šta pravi, ali da mu Džonić nije pominjao ni deo za poljoprivrednu mašinu, kako se u početku spekulisalo.

Vestačenje

Podsetimo, u tužilastvo su pre nekoliko dana pristigla veštačenja pištolja, okvira, kao i kutije u kojoj je oružje držano.

- Na pištolju je pronađen DNK trag Lidije Đokić, što znači da je devojka pokušala da se odbrani od svog strica i uhvatila oružje. Medutim, zanimljivo je da su nađeni i tragovi Milana i Stefana Džonića, ali da veštaci nisu mogli da odrede na koji način je njihov biološki materijal završio na oružju - kaže izvor.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar