2°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Telegraf

Crna sudbina Slaviše: Preminuli su mu otac, majka, brat, juče je njega udario voz

Slaviša Stamenković(59) iz niškog sela Mezgraja poginuo je u sredu na pružnom prelazu u ovom selu.

Nesreća se dogodila oko 19 sati, kada ga je, kako se sumnja, udario voz koji se kretao od Niša ka Aleksincu i na njegovu nesreću, odbacio na susedni kolosek kojim je u tom trenutku nailazila železnička kompozicija iz suprotnog pravca.

U Slavišinoj porodičnoj kući ostala je samo njegova maćeha Dušanka jer je u detinjstvu ostao bez majke, pre nekoliko godina preminuo mu je otac, a januara ove godine i rođeni brat Dragoslav. Dušanka kaže da je duša boli za Slavišom jer je i njega i njegovog brata čuvala kao svoju najrođeniju decu.

- U ovu kuću sam došla 1968. godine, zatekla sam dvoje male dece koje sam podigla kao svoju. Nakon što mi je umro suprug, a ove godine i pastorak Dragoslav, Slaviša mi je bio velika pomoć i uteha. Bili smo jako bliski, juče sam bila u Nišu a on je sređivao bratovljev grob.

Kad smo stigli kući, zajedno smo večerali, posedeli a onda je on otišao ka centru sela do prodavnice da kupi cigarete. Nije prošlo mnogo kad mi je na vrata došao komšija i kazao da je Slaviša poginuo. Zakukala sam na sav glas, jedva sam otišla do pruge, nisu mi dali da priđem da ga poslednji put vidim.

Ne znam šta se desilo, čula sam daje nakon što je prošao voz iz Niša Slaviša krenuo preko pruge, ali je iz suprotnog pravca naišao drugi koji ga je usmrtio. Tu je dupli kolosek, ima nekog žbunja, preglednost nije dobra, moguće je da ga je voz zaslepeo. Kako god bilo, njega više nema – jadikovala je Dušanka.

Slavišin prijatelj Zvezdan Nešić ponudio joj je pomoć u najtežim trenucima.

- Bio je dobar, vredan čovek, radio je u obližnjoj šljunkari. Kao ni pokojni Dragoslav, ni Slaviša se nikada nije ženio niti je imao decu. Maćeha im je nakon očeve smrti bila velika podrška a i oni njoj. Mnogo joj je teško, svi pokušavamo da joj se sada nađemo. Slavišin poslodavac će organizovati i platiti sahranu. Strašno je to što je stradao usred sela, ali to je moglo svakome od nas da se desi. Pruga ide posred Mezgraje, a vozovi neki put baš nečujno prolaze i to je Slaviša platio glavom – kazao je Nešić.

Infrastrukture Železnica Srbije saopštile su da je do nesreće došlo na putnom prelazu između Grejača i Trupala kada je pešak pokušao da pređe preko pruge u trenutku kada su polubranici bili spušteni.

- Na pešaka je naletela lokomotiva železničkog prevoznika „AB prevoz“ i on je tom prilikom usmrćen. Taj putni prelaz obezbeđen je polubranicima koji su u trenutku nesreće ispravno radili i bili spušteni, kao i znacima saobraćajne drumske signalizacije – navedeno je u saopštenju.

Telo preminulog čoveka po nalogu VJT u Nišu upućeno je u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad