0°C

Beograd

Photo: facebook miroslav čučković

Izvor: Telegraf

Neverovatna priča heroja: OVO SU VATROGASCI KOJI SU GASILI POŽAR U OBRENOVCU

Dvojica vatrogasaca, koji su juče među prvima sa svojim kolegama stigli da gase požar u kineskoj robnoj kući u Obrenovcu koju je "pojeo" plamen, dehidrirala su od umora, zbog čega su poslati u Hitnu pomoć, primili su kiseonik, a posle toga nisu otišli kući. Vratili su se na posao, u svoju stanicu u Obrenovcu, za eventulano neku drugu intervenciju. Sve kolege su im u tom trenutku bile na obračunu sa vatrenom stihijom.

Milomir Mišković (49) i Marko Veselinović (36). Sa još nekoliko kolega prvi su stigli na požar u kineskoj robnoj kući, koji je izbio oko 10.40.  Radili su bez prestanka do negde dva sata iza podneva. Tada je komandir primetio da nisu dobro, nesvesni da su dehidrirali, pa su poslati da im se pruži lekarska pomoć.

Sami se, kaže, ne bi setili...

- To je naš posao. Za to smo plaćeni. Posao koji volimo - obojica su mi rekla u odvojenim razgovorima.

Milomir Mišković vatrogasac je od 1995. godine. 26 godina. Kaže da je danas dobro, već večeras je opet na smeni, a kaže da se sve desilo od premorenosti.

- Vratio sam se odmah u stanicu. Išao sam do Hitne pomoći. Komandir me je poslao jer sam dehidrirao usled napora, a pošto sam već preležao pre par meseci kovid i imao sam upalu pluća, otišao sam u Hitnu. Tamo su me malo priključili na kiseonik, pregledali, malo sam se odmorio i vratio se u stanicu da se popuni ljudstvo za slučaj neke druge intervencije. Jer, u svakom trenutku može da izbije nešto drugo, a pošto je naše ljudstvo bilo svo angažovano na gašenju tog požara, morao je neko da bude i u stanici - kaže Mišković za Telegraf.rs.

Kaže, radio je i tokom bombardovanja, navodi da je bilo i gorih situacija, ali da je gašenje požara u kineskoj robnoj kući jedna od većih intervencija koje je je imao u poslednje vreme na teritoriji Obrenovca.

- To nam je posao, šta da radimo. Vama, hvala. Nažalost, tako je kako je. Na svaku intrevenciju moramo da odgovorimo najbolje, kako znamo i umemo. Za jednom radnicom se traga, možda opet budem tamo - priča Mišković i dodaje da se građanstvo  sasvim korektno ponašalo, te da su pomagali koliko su mogli u skladu sa svojim mogućnostima.

Građanima poručuje da vode računa pošto je sad sezona grejanja:

- Grejalice da se ne ostavljaju bez nadzora kada se izađe iz stana i kuće. Znate i sami.

Njegov mlađi kolega, Marko Veslinović (36), takođe je dobro.

- Verovatno se sve desilo usled napora. Komandir je primetio da smo izgledali loše i na njegovo insistiranje smo poslati u Hitnu. Hvala mu na tome. Jako lep gest. Jer, nas osmorica smo prvi došli na intervenciju, za nekih minut i po, i konstantno smo radili. U takvoj situaciji, kao što ste videli, nema mesta odmoru - izričit je Marko koji je iz "kuće" vatrogasaca. Otac mu je bio vatrogasac, a i mlađi brat je.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad