Izvor: RTCG, happy bsc
06.12.2021 u 18:21
0

OGLASIO SE BELIVUKOV ADVOKAT: Velja Nevolja nije ilegalno ulazio u Crnu Goru?!

Advokat okrivljenog šefa beogradske kriminalne grupe Veljka Belivuka, Dejan Lazarević, kazao je za medije da se u naredbi o sprovođenju istrage, koja je dostavljena iz Crne Gore, njegovom klijentu ne stavlja na teret krivično delo ilegalnog ulaska u Crnu Goru. On je rekao da se takvo krivično delo ne stavlja na teret ni drugima okrivljenima.

– Navodi se, međutim, u opisu krivičnog dela da su izvršili krivično delo udruživanja i krivično delo ubistva, jer su, kako tu piše, ilegalno ušli u Crnu Goru i izašli iz Crne Gore – istakao je Lazarević.

On je pojasnio da je dostavljena zamolnica, u kojoj stoji naredba za sprovođenje istrage, a tu se objašnjava za koje krivično delo odgovaraju i opis.

– Sve to bez jedinog, jedinog dokaza. Bez, recimo, nalaza i mišljenja vešataka, tragova DNK ili fotografija, tragova baznih stanica za telefonsku komunikaciju, a pošto dokazi nisu dostavljeni moji branjenici nisu mogli da se izjasne detaljno – ukazao je Lazarević.

Kako tvrdi, u Srbiji, dokazi se dostavljaju i okrivljeni imaju pravo na uvid i pripremu odbrane, da bi odgovarali na pitanja.

– Verovatno Zakon o krivičnom postupku Crne Gore predviđa samo naredbu, a da se kasnije izvrši uvid u spise. U Srbiji se uvid u spise daje odmah. To je razlika u zakonu o krivičnom postupku – smatra Lazarević.

On kaže da su njegovi klijenti izneli odbranu i negirali su izvršenje krivičnog dela.

– Detaljnije će se izjasniti kada se upoznaju sa svim dokazima u spisima predmeta i u dogovoru sa svojim braniocem izneće odbranu detaljno i odgovaraće na pitanja – kaže Lazarević.

Podsetimo, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore uputilo je nadležnim organima Srbije zamolnicu da se Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković saslušaju na okolnosti krivičnih dela. Ispitivanje je obavljeno 1. decembra.

Glavni specijalni tužilac (GST) Milivoje Katnić rekao je ranije za medije da je crnogorsko tužilaštvo uradilo sve što je bilo potrebno vezano za saslušanje Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Beogradu. On je kazao da je procedura sasvim ispoštovana, i da se stiču uslovi za nastavak postupka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter