29°C

Beograd

Photo: Instagram/printscreen/stex__95moj_beo_grad

Izvor: Novosti

AGONIJA ZBOG NESTALIH ŽENA: Tužilaštvo dalo nalog da nadležne službe započnu PRETRAGU IZGORELOG TRŽNOG CENTRA u Obrenovcu!

Kako dani odmiču tako su sve crnje slutnje porodica dve žene, koje se vode kao nestale u požaru koji je do temelja sravnio nekadašnju kinesku robnu kuću u Obrenovcu.

Najbliži Valentine L. i Svetlane P., uprkos hladnoći, šesti dan u agoniji čekaju informacije ispred zgarišta. A tamo, u Ulici Miloša Obrenovića, bageri raščišćavaju teren, kako bi konačno mogao da se obavi policijski uviđaj.

Kako saznaju mediji, slučaj vatrene stihije iz Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu prešao je u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Ova pravosudna institucija dala je nalog da se raščisti mesto stravičnog događaja da bi mogao da se obavi uviđaj, potvrđeno je. Pre dva dana počeli su radovi, čim je stigao nalog.

- Izdato je naređenje da može da se počne sa čišćenjem objekta i potragom za nestalima, tako da smo u ponedeljak u prepodnevnim časovima počeli sa tim poslom - rekao je zamenik predsednika Opštine Obrenovac Miloš Stanojević.

- Prvo je počelo sređivanje u okolini objekta, kako bi pripadnici MUP mogli da pristupe.

Od juče ujutru, na zgarištu je nekoliko mašina i kamiona. Teška mehanizacija je angažovana kako bi se u što kraćem roku saznale informacije o sudbini nestalih žena - radnice Valentine L. i mušterije Svetlane P.

Od četvrtka po podne, kada je požar ugašen, prisutne su policijske i vatrogasne snage, koje obezbeđuju mesto tragedije.

- Vidimo da se intenzivno radi na raščišćavanju, ali niko ne spominje da su žrtve požara pronađene - kaže nam jedan od ugostitelja iz lokala koji se nalazi nedaleko od izgorelog tržnog centra.

- Iako pada sneg, i danas su tu bageri i teretni kamioni, koji odnose šut. I uveče su po jedno policijsko i vatrogasno vozilo tu da dežuraju.Inače, saobraćaj se u glavnoj obrenovačkoj ulici povremeno obustavlja. I danas od 8.00 biće zatvorena Miloša Obrenovića, kako bi kamioni nesmetano pristupili objektu i da mašine ne bi oštetile druge učesnike u saobraćaju.

Kako navode nadležni, teško je predvideti koliko će dana uviđaj da traje. Svaki metar biće pregledan, kako bi se pronašla tela nastradalih i da bi se otkrio uzrok vatrene stihije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar