4°C

Beograd

SLUČAJ "BEKO": Optuženi za pokušaj ubistva pred sudom 27. aprila!

Pripremno ročište u procesu protiv dvoje optuženih za učešće u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine zakazano je za 27. april u Višem sudu u Beogradu.

U ovom procesu sudiće se Aleksandru Zdravkoviću, koji je optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva i Maji Adrovac koja se tereti za pomaganje u izvršenju tog dela.

Pripremno ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se optuženi samo kratko izjasiniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja.

Po okončanju pripremnog ročišta, sud će zakazati suđenje koje će biti javno i na kojem će optuženi moći detaljno da kažu sudu svoje odbrane.

Prošle sedmice postupak protiv Zdravkovića i Adrovac je spojen u jedinstveni postupak po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je u decembru ukinuo odlobađajuću presudu Maji Adrovac.

Zdravkoviću, koji je u pritvoru, se optužnicom na teret stavlja teško ubistvo u pokušaju.

On je uhapšen u julu 2016. godine nakon što je ranjen u jednoj gradskoj pucnjavi i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora.

Naime, prilikom hospitalizacije proveren je njegov DNK na osnovu kojeg je povezan sa pokušajem ubistva biznismena.

Zdravković je u septembru zvanično izneo odbranu pred tužiocem negirajući bilo kakvu vezu sa pokušajem ubistva Beka.

Tereti se da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće na Senjaku u kojoj Beko živi sa porodicom.

Zdravković je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik "zemunskog klana", ali je optužbi oslobođen.

Beko je rekao na saslušanju u tužilaštvu da bi on mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali je protestvovao što mu tužilaštvo nije omogućilo "prepoznavanje" između više lica, kako bi bio siguran.

Kod Maje Adrovac koja je bila uhapšena u julu 2015. nađeni su meci i dnk koji su je povezali sa napadom na biznismena.

Ona je supruga Ivana Adrovca koji se pominjao kao jedan od učesnika ovog dela ali nije zvanično osumnjičen.

Tanjug

Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar