28°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: HappyBSC

MAJOR POLICIJE ZA "TELEMASTER": Za vreme praznika dve osobe dnevno poginu

U današnjoj emisiji “Telemaster” o saobraćajnim propisima, prekršajima koje vozači svakodnevno prave i pojačanim gužvama na putevima zbog praznika govorio je major policije Aleksandar Radenković.  

Govoreći o gužvama u saobraćaju zbog predstojećih praznika Radenković je apelovao na vozače da budu strpljivi i da ne pokušavaju da vreme koje su izgubili nadoknade brzom vožnjom. 

- Patrole Saobraćajne policije se već dve pune godine usmeravaju prvenstveno na one deonice gde je u ranijem periodu dolazilo do najtežih saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima. Tako će biti i ovoga puta. Patrole će biti usmeravane i na deonice autoputeva u zonama naplatnih stanica, kao i na prilazima turističkim centrima. U poslednje tri godine u periodu praznika ugrožena je bezbednost saobraćaja, odnosno u tom periodu u proseku je ginulo 30 osoba ili dva poginula lica dnevno. Danas je na Ibarskoj magistrali kod Lazarevca poginula jedna osoba. Voleo bih da svi naši građani shvate ovo kao upozorenje i da se odgovorno ponašaju u saobraćaju kako bi svi zajedno doprineli da tokom praznika imamo povoljno stanje bezbednosti saobraćaja - istakao je Radenković. 

Radenković je istakao da su najčešći saobraćajni prekršaji i najopasniji, a to su: brzina, koja je uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, zatim vožnja pod dejstvom alkohola. 

- U sve većem broju nezgoda sa poginulima učestvuju vozači pod dejstvom alkohola, konkretno u petini saobraćajnih nezgoda. Pored ova dva prekršaja koja utiču na nastanak saobraćajne nezgode još uvek nismo uspeli da dopremo do svesti velikog broja građana da koriste pojas - istakao je on i dodao da je u poslednjih nekoliko godina oko 50.000 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola. 

On je naglasio da će period praznika za Saobraćajnu policiju biti pun izazova, a očekuju se i velike gužve. 

- Naš zadatak će biti da vozače pod dejstvom alkohola isključujemo iz saobraćaja. Niko nema pravo da time ugrožava druge učesnike u saobraćaju - istakao je on i svim vozačima poželeo srećan i siguran put. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar