Izvor: HappyBSC
24.12.2021 u 18:03
0

MAJOR POLICIJE ZA „TELEMASTER“: Za vreme praznika dve osobe dnevno poginu

U današnjoj emisiji “Telemaster” o saobraćajnim propisima, prekršajima koje vozači svakodnevno prave i pojačanim gužvama na putevima zbog praznika govorio je major policije Aleksandar Radenković.  

Govoreći o gužvama u saobraćaju zbog predstojećih praznika Radenković je apelovao na vozače da budu strpljivi i da ne pokušavaju da vreme koje su izgubili nadoknade brzom vožnjom. 

– Patrole Saobraćajne policije se već dve pune godine usmeravaju prvenstveno na one deonice gde je u ranijem periodu dolazilo do najtežih saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima. Tako će biti i ovoga puta. Patrole će biti usmeravane i na deonice autoputeva u zonama naplatnih stanica, kao i na prilazima turističkim centrima. U poslednje tri godine u periodu praznika ugrožena je bezbednost saobraćaja, odnosno u tom periodu u proseku je ginulo 30 osoba ili dva poginula lica dnevno. Danas je na Ibarskoj magistrali kod Lazarevca poginula jedna osoba. Voleo bih da svi naši građani shvate ovo kao upozorenje i da se odgovorno ponašaju u saobraćaju kako bi svi zajedno doprineli da tokom praznika imamo povoljno stanje bezbednosti saobraćaja – istakao je Radenković. 

Radenković je istakao da su najčešći saobraćajni prekršaji i najopasniji, a to su: brzina, koja je uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, zatim vožnja pod dejstvom alkohola. 

– U sve većem broju nezgoda sa poginulima učestvuju vozači pod dejstvom alkohola, konkretno u petini saobraćajnih nezgoda. Pored ova dva prekršaja koja utiču na nastanak saobraćajne nezgode još uvek nismo uspeli da dopremo do svesti velikog broja građana da koriste pojas – istakao je on i dodao da je u poslednjih nekoliko godina oko 50.000 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola. 

On je naglasio da će period praznika za Saobraćajnu policiju biti pun izazova, a očekuju se i velike gužve. 

– Naš zadatak će biti da vozače pod dejstvom alkohola isključujemo iz saobraćaja. Niko nema pravo da time ugrožava druge učesnike u saobraćaju – istakao je on i svim vozačima poželeo srećan i siguran put. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter