0°C

Beograd

Bizarna zaplena carinika: ŠVERCOVALI ZLATO I TABLETA ZA POTENCIJU!

Carinski službenici su tokom vikenda u dva slučaja na graničnom prelazu Batrovci zaplenili gotovo kilogram zlatnog nakita i veću količinu stimulativnog sredstva "Vega", saopštila je danas Uprava carina.

U kamp vozilu „ford“ nemačkih registarskih oznaka juče je tokom detaljne kontrole otkriveno 2.400 tableta za potenciju „Vega“, kao i 11 zlatnih narukvica i jedan dukat.

Stimulansi i zlato pronadjeni su kada je kamper kojim je putovao 72-godišnji nemački državljani turske nacionalnosti izdvojen za detaljnu kontrolu. On je carinicima prethodno rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu.

Prilikom pregleda je u fabričkoj šupljini sedišta pronadjena sakrivena kartonska kutija, u kojoj je bilo 2.400 tableta stimulativnog sredstva „"Vega"“.

Potom je ličnim pretresom, kod putnika u džepu pronadjeno i 11 zlatnih narukvica i jedan dukat, čija je ukupna težina oko 250 grama.

Protiv putnika će, prema saznanjima Uprave carina, biti pokrenut krivični postupak zbog nedozvoljene trgovine.

Dva dana ranije, prilikom ulazne kontrole detaljno je pregledan automobil „Honda CR-V“ švajcarskih registarskih oznaka, kojim je putovalo dvoje Albanaca sa kosovskim ličnim dokumentima.

Oni su u prethodnom razgovoru sa carinicima takodje rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu.

Tokom detaljnog pregleda je, medjutim, u ručnoj torbi putnice pronadjeno gotovo 700 grama zlatnog nakita umotanog u platnenu krpu.

Među zlatnim nakitom, čija je vrednost procenjena na oko 13.000 evra, pronađen je zlatni ženski pojas, nekoliko ogrlica sa i bez zlatnika, nekoliko muških i ženskih narukvica, prstenja, minđuša i prvezaka.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar