0°C

Beograd

TUŽILAŠTVO: Optužnica protiv vlasnika "Havane" zbog iznude!

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv vlasnika beogradskog kluba "Havana" Vladimira Popovića zvanog Pop (42) kao i još dvojice osumnjičenih za iznude i teške telesne povrede, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Pored Popovića, optužnicom su obuhvaćeni i žandarm Vojislav Kostić (36) i Dalibor Ðurić (35).

Sva trojica se i dalje nalaze u pritvoru od hapšenja u januaru ove godine.

Pritvor im je 24. marta produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove krivično delo, rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

Ovu optužnicu treba da potvrdi krivično vanpretresno veće suda.

Kako je policija ranije saopštila, Popović, Kostić i Ðurić terete se za pokušaj iznude od 110.000 evra, stana, drugih nepokretnosti i automobila od dvojice oštećenih.

Sumnja se da su krajem decembra 2016. godine u Popovićevom klubu "Havana" u cilju iznuđivanja novca i nepokretnosti prebili jednog od oštećenih, koji nije hteo da prizna da im duguje 110.000 evra.

Policija je prilikom hapšenja kod osumnjičenih pronašla mobilne telefone preko kojih su dogovarali izvršenje krivičnih dela.

Takođe, kod Ðurića je pronađeno više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje se sumnja da su pribavljeni iznudama.

Prilikom pretresa Kostićeve porodične kuće, policija je kod njegovog brata pronašla pištolj marke "CZ", 40 komada municije različitog kalibra, i oko pet grama opojne droge marihuane.

Protiv njega je policija podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Mediji su preneli da se Popović dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom iz Crne Gore i ubrajaju ga u saradnike Luke Bojovića koji u Španiji izdržava zatvorsku kaznu od 18 godina zbog više krivičnih dela.

tanjug.rs
Foto: wikimedia, pixabay.com

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar