19°C

Beograd

Photo: Happy BSC/

Izvor: Happy BSC

Da li je moguće dokazati elitnu prostituciju? Kako se te devojke umrežavaju? "VIKEND JUTRO" TV HAPPY

Ono što potresa našu javnu javnost je da je nastupila najezda migrantkinja koje se bave prostitucijom. 

Žarko Popović, bivši šef Odeljenja zan krvne delikte u "Vikend jutru" na TV HAPPY povodom ovog rekao je  rekao je:

-Pobornik sam da  bi prostituciju trebalo legalizovati. Onda se ne ne bi dešavale ilegalne stvari. Izbegli bismo i pretnju da nas te žene koje dolaze razbole, šire razne bolesti. One po mušteriji uzimaju mnogo ugovaranjem putem društvenih mreža. Ne znamo kako to prolazi bez kontrole MUP-a. Radio sam slučaj kada je ubijena prostitutka u hotelu Srbija. Kada smo krenuli da odmotavamo klupko, poslali smo celo odeljenje MUP-a na robiju. Mi smo desetkovali celo odeljenje beogradske policije, načelnik je dobio otkaz i bio u zatvoru. To je ona najprizemnija prostitucija, agencije itd. U duhu je muškarca posebno kriminalcima da šapuću na jastuku prostitutkama šta su radili i to bi trebalo razlučiti. Javni tužilac kada dođe do podatka da se dešava prostitucija, može da naloži istragu. To može biti jedna duga i opsežna istraga i ne rešava se tako što se sasluša dva sata. Vi imate mnoge agencije koje su pod drugim delatnostima. Nažalost visoka prostitucija i dalje egzistira i teško je dokaziva. Imate danas devojke koje samostalno rade. Nakon svog posla odlazi u iznajmljen stan i ima svoje mušterije. Muškarcima takve žene odgovaraju jer žele diskreciju. Mnoge devojke su uspele da se udaju tako. Imate agencije koje vode mlade devojke po svetu. Ja ne bih dozvolio da se dete od 15 godina vodi. I kod nas se više žena osuđuje koja se bavi prostitucijom nego muškarac. Ona je možda naterana zbog nemaštine i prodaje samo svoje telo. Te žene su i tučene. A ubistvo koje smo imali, nismo uspeli da rešimo nažalost. Imali jednu odvratnu situaciju kada su se u čuvenom parku pojavili Novopazarci koji su gasili pikavce po ti jadnim ženama. Imao sam čak situaciju gde sam uhapsio čoveka koji je silovao dete od šest meseci. Dete je jedva živo ostalo. Vađena su mu creva, genitalije.. E takvom maltetiranju su i  prostituke su podvrgavane. Na bazi iskustava iz sveta pričam da bi prostituciju trebalo legalizovati. 

Predsednica Udruženja „Hajr”, Ramadani u "Vikend jutru" je rekla:

-Žrtve su podložne trgovinom ljudima, ne samo žene nego i deca. Imali smo gospođu koja je dobila ponudu od suda habitacija. Nije znala ni šta to znači. Isterana je iz kuće i morala je da se uda. Mi pomažemo žrtvama da ne dođe do zlostavljanja. U oblike prostitucije podvrgavaju i neke običaje. Imate Rome koji teraju žene da rađaju zbog novca. Ona je prodata i naterana da rađa. 

Dušan Stevanović, analitičar u "Vikend jutru" kazao je:

-Kao prvo imate u medijima kako te osobe lakog morala lagodno žive. Mlade devojke imaju želju da budu kao one. I onda pokušavaju da ih imitiraju. Niko ne pita takve devojke otkud im novac kada tako žive , a ničim se ne bave. Mreža se pravi tako što im se devojke javljaju željne tog života i one ih vode sa sobom. To je jedan deo. Drugi deo je nasilno teško kada može da postoji. Osoba koja ne može da radi, koja uzima drogu i takve osobe su nesvesne i teraju ih to da rade. Imamo i osobe koje vode u Dubaj i teraju oh tamo da se bave prostitucijom. One posle ne smeju da se vrate iz straha. Ušla je u mrežu trgovinom ljudima. Pod pretnjom je da ne sme da se javi svojima. One su i zavisnice od alkohola i veliki je broj suicida. Muška prostitucija takođe postoji. To nam je agenda nametnuta sa Zapada. Inače, nisam za legalizaciju prostitucije. 

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCh1-xopKMTD73yhkDkur3Rw

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar