17°C

Beograd

Photo: Happy BSC/

Izvor: Happy BSC

ONA SE NIJE ČULA SA SPLIĆANINOM! Drugarica Mateje Periše tvrdi da je spavala kobne noći? "DOBRO JUTRO SRBIJO" TV HAPPY

Potraga za Matejem Perišem ušla je u 18. dan, a u pronalaženju nestalog Splićanina pored policije, žele da pomognu i građani, koji poslednjih dana, može se reći, ometaju istragu jer policiji, verovatno nesvesno, iz želje da slučaj bude što pre rešen, daju lažne dojave.

Tako je prethodnih dana policija dobila dojavu da je nađen leš muškarca kod Bele stene.

Časlav Ristić, forenzičar u "Dobro jutro Srbijo" na TV HAPPY rekao je:

-Još uvek nemamo ništa novo. Imamo nagađanja samo, a mladić se vodi kao nestao i posle rekonstrukcije  događaja. Sve je urađeno kako bi trebalo, meni je ovaj slučaj jasan i posle onog snimka policije kada su vršili čitavu rekonstrukciju njegovog kretanja.  Kamere nisu zabeležile njegov ulazak u reku. Svaki roditelj ne bi video svoje dete, ali taj koji je plivai jeste Matej. Policija je utvrdila poligrafskim testiranjem kod njegovih prijatelje još ranije došla do istine. Odgovarali su na pitanja da li je u tom lokalu bilo nečeg zbog čega bi on napustio lokal. Vlasnici su izbrisali snimke kamera da se ne bi videlo gde gosti konzumiraju narkotike. Vi nikad ne znate reakciju na drogu. Sve zavisi od količine, kad kako.. ali to ne znamo. Nećemo da grešimo dušu. Mnogo sam slučajeva radio , ali kad neko skoči u reku, nema pomoći. Moguće je da telo ispliva za mesec dana, ali ako se na dnu zakačio na nešto, nikad neće isplivati.

Mladen Radulović, Kurir u "Dobro jutro Srbijo" na TV HAPPY kazao je: 

-Postoje razne teorije da li uzimalo drogu i da li su je doneli iz Hrvatske, ili su ovde kupili. Više niko ne obraća pažnju kada to mladi rade u toaletu. Matej je imao konekciju sa tom devojkom očigledno. U Beogradu su obavljeni razgovori sa svim Matejinim prijateljima. Operativnim metodama je sve obavljeno. Njegovi prijatelji nisu ni u kakvoj vezi sa njegovim nestankom. Iz nekog razloga su krili zašto je on hteo da sastane sa Majom. Možda su znali gde ide, ali nisu hteli da kažu. Čudna je priča kako on to ide ka reci. Čudni su razlozi. Ali, kada čujemo njegovog oca, ispada da je zdravorazumski išao. Očigledno da je bio blizu lokacije i moguće da je koristio gps. Dešava se da gps pravi greške i da se slučajno našao u reci. Možda ga droga kasnije odradila. Inače, Maja nije dugo pominjana , ali akcija policije je opsežna da to nije moglo da se sakrije. Moramo jasno da kažemo da bi se znalo da je on bio ugrožen. Onda je moguće da je došlo do srčanog udara kada je ušao u reku. 

Nemanja Petričević, Informer u "Dobro jutro Srbijo na TV HAPPY  o nestalom Splićaninu kaže: 

-Splićanin je uoči Nove godine izašao iz kluba i dva puta je pozvao sestru svog druga. On je video da je ona postavila fotografiju na instagramu iz restorana u Beogradu. Sumnja se da je krenuo da trči misleći da je ona tamo. Ali, ipak misterija je u telefonu. Pretpostavke su da se ona javljala na telefon, nije ga čula od buke. Nelogičnost je da je Mateijinom ocu rekla da je spavala. Drugovi su kasno prijavili nestanak što je čudno. Čudno je da ga nisu pozvali jer ga dugo nije bilo. Vlasnici kluba su prvo rekli da kamere nisu radile. Počeli su da menjaju unutrašnjost kluba. Postoji 9 minuta snimka, tu se vidi kako je išao od kluba do kluba. Razne priče su kružile dok se nije pojavila drugarica. Ako drugovi budu dali drugačije izjave hrvatskoj policiji, ne sumnjam u našu saradnju sa njima. Drugovi su rekli da nisu konzumirali, ali imamo i misterioznu drugaricu koja je rekla da je on koristio opijate. Hrvatski  mediji navode da su oni drugovi i da je radio kod nje  na brodu. Ono što znamo da su dva društva bila u Beogradu. Mene čudi što nisu dugo prijavili nestanak. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar