27°C

Beograd

Photo: mup hrvatska

Izvor: Novosti

DA LI JE ONA KLJUČ NESTANKA MATEJA PERIŠE? Prijateljici nestalog Splićanina oduzet pasoš, ne sme da napusti Srbiju

Prijateljica Mateja Periša, Splićanka Maja, koja je u vreme njegovog nestanka bila u Beogradu i s kojom je Matej pokušao da komunicira, ne sme da napusti Srbiju.

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim inforamacijana, MUP Srbije joj je oduzeo pasoš.

Inače, sa njom se pre više od desetak dana ispred zgrade policije u Beogradu sreo i Nenad Periš, Matejev otac, koji je izjavio da mu je Maja rekla kako nije uspela s Matejem da ostvari komunikaciju. Ali da li je to tačno, tek bi trebalo da se utvrdi.

U međuvremenu, hrvatska policija nastavlja sa ispitivanjem Matejevih prijatelje u Splitu. Ustanovljeno je da je društvo iz Splita naručilo po bocu viskija od dva različita konobara u „Gotiku“ 30. decembra, pa su zbog toga bila i dva računa, a navodno su sada komentarisali da su oni nazdravljali bocom viskija koju je platio Matej u trenucima dok se on borio za život.

- Kombi je preuzeo jedan mladić u 10 sati ujutro. Kontaktirali su nas e-mailom, uredno uplatili za najam kombija do 2. januara, ali su se javili da će produžiti najam i vratili su ga 4. januara poslepodne. Bio je uredan, opran, nije bilo nikakvih problema, vratio ga je mladić koji ga je i preuzeo. Nas policija nije kontaktirala vezano za najam kombija. Mladić je bio tužan kad je vratio kombi i ništa ga nismo ispitivali - rekao je zaposleni u firmi iz zagrebačke Dubrave u kojoj je rentiran „reno“ kombi kojim su Matej i njegovo društvo otišli u Beograd.

Porukom se iz Beograda javio i Matejev otac Nenad.

- Sve radnje potrage i istrage intenzivno se nastavljaju i MUP Hrvatske sarađuje u skladu sa zahtevima i upitima upućenim od MUP-a Srbije - napisao je Nenad Periš.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar