26°C

Beograd

Photo: www.bg.ap.sud.rs/printscreen

Izvor: Tanjug

SLUČAJ KOJI JE POTRESAO SRBIJU: Presuda za ubistvo Mileusnića ide na Apelacioni sud

Apelacioni sud u Beogradu razmatraće u četvrtak, 27. januara, žalbe na prvostepenu presudu kojom je Neđeljko Ðurović (31) osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Sednica za razmatranje žalbi je javna i optuženi Ðurović može da joj prisustvuje, tj. može da bude priveden iz pritvora u kojem je od hapšenja, ubrzo nakon počinjenog zločina.

Apelacioni sud može nakon razmatranja žalbi presudu da potvrdi, preinači ili da je ukine i naloži ponavljanje siđenja, a može i sam da otvori glavni pretres i izvede klljučne dokaze za presuđenje.

Viši sud u Beogradu je presudio 14. septembra 2021. godine da je Ðurović kriv za teško ubistvo na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza.

Presudom je utvrdio da je Ðurović 27. januara 2019. izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga oko 05.50 sati ujutru.

-Žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti, bezdušno i bezobzirno, sa direktnim umišaljem, zbog čega ga je osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način- rekla je sudija Nataša Albijanić prilikom izricanja presude.

Sudija je podsetila da je Ðurović sam policajce odveo na mesto gde je odbacio nož, te da sud nije prohvatio njegovu odbanu u kojoj je negorao da je on izvršio ubistvo, već je prihvatio svedočenje policajaca.

Sud je oca ubijenog mladića kao oštećenog uputio da u parnici ostvari svoj imovinsko pravni zahtev, a Ðuroviću je produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, po pravosnažnosti presude.

Tužilaštvo je tražilo da optuženi bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, dok je Ðurović od početka suđenja negirao da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara 2019.

Prema pisanju medija, Ðurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar