24°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

Optužnica protiv tri osobe zbog iskorišćavanja invalida za prosjačenje

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv S. J (50), njegovog sina S. J (25) i sinovljeve nevenčane supruge Z. M (25) zbog sumnje da su 42-godišnjeg invalida, koji je živeo sa njima, terali na prosjačenje.

Optužnica koja ovo troje tereti za krivično delo trgovina ljudima, podneta sudu na potvrđivanje 29. decembra, a oni su juče pušteni iz pritovra u kojem su bili od oktobra prošle godine. 

Prema optužnici, muškarac sa invaliditetom je morao da prosi na raskrsnicama u Beogradu šest dana u nedelji i dnevno i da osumnjičenima preda minimum 100 evra, prenose mediji. 

Optuženi su, međutim na saslušanju u tužilaštvu negirali ove tvrdnje navodeći da je oštećeni živeo sa njima, imao sobu i automobil i da se prosjačenjem bavi već 20 godina, odnosno i pre nego što je došao da živi kod njih, a sa tim je nastavio i po deseljavanju u njihovo domaćinstvo da bi mogao da kupuje narkotike.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar