29°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Novosti

Osuđen na dve godine zbog udesa u kome je poginuo dugogodišnji predsednik opštine Tutin

Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio Fadilja Preljića (57) na dve godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je 2017. godine poginuo dugogodišnji predsednik Opštine Tutin Šemsudin Kučević.

Sud je odbio žalbe branioca okrivljenog i Višeg tužilaštva u Novom Pazaru, potvrdivši prvostepenu presudu Višeg suda u tom gradu kojom je Preljić proglašen krivim za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, prenose mediji. 

Kazna od dve godine zatvora je minimalna propisana za to krivično delo, a pored toga Preljiću je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom godinu dana, s tim što se vreme provedeno u zatvoru neće uračunati u vreme trajanja te mere. 

Tokom suđenja i istrage, koji su trajali gotovo četiri godine, utvrđeno je da je Preljić 12. oktobra 2017. upravljao "škodom" koja je sletela sa puta u mestu Mađare, na magistralnom putu Tutin - Novi Pazar, a potom udarila u stablo. Tom prilikom je Kučević, koji se nalazio na zadnjem sedištu automobila, zadobio teške telesne povrede od kojih je preminuo. 

Veštačenjem je utvrđeno da je Preljić vozilom upravljao pripit i da je imao 0,71 promil alkohola u organizmu, a da se "škoda" u trenutku udesa kretala oko 67 kilometara na sat. 

Po pravosnažnosti presude, on je dužan da Višem sudu u Novom Pazaru plati troškove krivičnog postupka.

Šemsudin Kučević je rođen 1959. u Tutinu i bio je jedan od osnivača i visokih funkcionera SDA Sandžaka. Za predsednika Opštine Tutin biran je šest puta. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar