Izvor: Tanjug
28.01.2022 u 11:54
0

Vulin:Prva zaplena droge u Velikom Trnovcu posle decenija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zaplena 300 kilograma marihuane u Velikom Trnovcu prva u tom mestu posle više decenija.

Iz raznih političkih razloga niko nije smeo da ulazi u Veliki Trnovac. Decenijama se izbegavalo da se uđe tu. Čisto šiptarska sredina, poznata po određenim nezakonitim radnjama, ali se to uvek tumačilo kao da izaziva određene međunacionalne sukobe, rekao je Vulin.

Naglasio je da je u pitanju sredina koja je stalno pokušavala politički da se brani otkada se država bori sa kriminalom.

Srbija koju vodi Aleksandar Vučić je Srbija u kojoj svaki centimetar naše teritorije je centimetar teritorije u kojoj se primenjuje zakon i nema nacionalnosti kod kriminalaca, kazao je Vulin.

Ministar policije je istakao da ga ne zanima nacionalnost, već da će, ako neko švercuje marihuanu i ako se bavi takvim stvarima, biti pronađen i kažnjen.

Vulin je podsetio da je pre nešto više od godinu dana ta ista krijumčarska grupa „pala“ u Aranđelovcu sa 670 kilograma marihuane.

Ovo je baš konkretno albanska mafija, baš iz Albanije. Nisu ni sa Kosova, ima i državljana Severne Makedonije, ali oni su baš banda sa prostora Albanije. Ovog puta jesmo bili prostor između istoka i zapada, na način što je ova marihuana trebalo da završi u Turskoj. Ona je išla iz Albanije, pa je trebalo da se prebaci preko Severne Makedonije u Srbiju, pa da odatle kamionima uđe u Tursku, objasnio je Vulin.

Dodao je da u ovom trenutku kilogram marihuane u Turskoj košta između šest i osam hiljada evra, što je, kako je naveo, dobra cena.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter