27°C

Beograd

Photo: mupsrbije

Izvor: Kurir

BELIVUK I MILJKOVIĆ PONOVO NA SASLUŠANJU: Crnogorski istražitelji stižu u Beograd?

Predstavnici crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštvva (SDT) uskoro bi ponovo trebalo da doputuju u Srbiju, kako bi salušali Veljka Belivuka, Marka Miljkovića kao i Nebojšu Jankovića. Oni bi trebalo da odgovaraju pitanja vezano za zločine za koje se sumnjiče u Crnoj Gori. Zahtev za saslušanje podnet je i za Ratka Živkovića, državljanina Srbije koji se ne nalazi na optužnici koju je protiv kriminalnog klana podiglo srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Podsetimo, u prostorijama Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, oni su već saslušavani zbog ubistava Damira Hodžića i Adisa Spahića u Crnoj Gori. Prema nezvaničnim informacijama, oni su tada negirali da su učestvovali u tim zločinima ali nisu želeli detaljno da iznose odbranu.

- Saslušanje su tada obavili specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić i njegov najbliži saradnik Saša Čađenović - preneli su crnogorski mediji.

Oni ne navode šta bi trebalo da bude predmet novog saslušanja pripadnika zloglasnog kriminalnog klana, ali podsećaju da se sumnja da u učestvovali i u otmici i ubistvu Mila Radulovića Kapetana, koji je navodno bio "škaljarac". Kako se sumnja, preko njegovog "skaj" telefona namamili su Lazra Vukićevića u kuću strave u Ritopeku i ubili ga. Navodno, poslali su mu sliku vezanog Belivuka i poruku da dođe da "dere Vepra", a kada je došao u kuću strave gde su ga pripadnici klana koji su bili u Beogradu savladali, Belivuk mu je lično poslao poruku:

- E ovde Vepar druže, gde si Laki? Slušaj, znaš da ce da te biju toliko, znači da moliš da te ubiju. A imaš sreće što mi ovde deremo ove glupe Crnogorce, pa ne možemo mi... Crkni smrade ciganski, sve ćemo da vas pobijemo, sve. Znači tatu i brata ti šaljemo ekspresno!" - rekao je Belivuk tada već brutalno pretučenom Vukićeviću, koji je istog dana ubijen.

U vreme ovih likvidacija, u oktobru 2020. godine, podsetimo, Belivuk i Miljović su ilegalno ušli u Crnu Goru jer je tada na snazi bila zabrana ulaska za njim.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar