0°C

Beograd

MINISTRSTVO SPROVELO ISTRAGU: Leoni nije prekršio zakon, trazi se informacija od Rumunije!

Inspektori rada utvrdili su danas da je kompanija "Leoni" uputila 103 zaposlena na privremeni rad u svoju fabriku u Rumuniji, i taj postupak je sproveden u skladu sa Zakonom o upućivanju zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Jedna žena iz Srbije je poginula, a još dve naše državljanke su povređene kada je jedan vozač izgubio kontrolu nad svojim vozilom i uleteo kolima u krug fabrike "Leoni" u Piteštiju, u Rumuniji.

Radnice su angažovane ugovorom na određeno vreme kod poslodavca "Leoni" d.o.o. Prokuplje, a aneksom ugovora o radu su upućene na privremeni rad u inostranstvo od 6. marta do 2. maja 2017. godine.

Poslodavac je, u skladu sa propisima, 7. marta obavestio Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja o upućivanju zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo.

Utvrđeno da su povređene radnice osposobljene za bezbedan i zdrav rad na radnom mestu na kom su bile angažovane.

U saopštenju se kaže da će Inspektorat za rad od rumunske inspekcije rada zatražiti informaciju o utvrđenoj odgovornosti i preduzetim merama povodom tragične nesreće u fabrici "Leoni" u Piteštiju.

Tanjug
Foto:News Executive

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar