8°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube Belgrade City

Izvor: telegraf

SASLUŠANO PET OSOBA IZ ALIBUNARA ZBOG PRANJA NOVCA: Branili se ćutanjem, a evo kako su izvodili sve akcije!

Za trojicu optuženih je tužilaštvo predložilo sudu da im odredi mere: zabrana napuštanja teritorije Srbije uz oduzimanje putnih isprava, kao i zabranu sastajanja sa odredjenim svedocima.

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana su petorica osumnjičenih za krivično delo pranje novca.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vlasnik menjačnice iz Alibunara "Herc" S. D. i policijski službenik iz tog mesta M. M. koji se tereti i za krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija na saslušanju su se branili ćutanjem, nakon čega je postupajući tužilac predložio sudu da im odredi pritvor.

Druga trojica osumnjičenih, vlasnik preduzetničke radnje "Restoran kod Kovačevića" iz Alibunara G. Ć, direktor stovarišta "Unitrgovina" doo iz Kovačice J. B. i zaposleni u toj firmi Z. H. priznali su izvršenje radnji koje im se stavljaju na teret.

Za njih je tužilaštvo predložilo sudu da im odredi mere: zabrana napuštanja teritorije Srbije uz oduzimanje putnih isprava, kao i zabranu sastajanja sa odredjenim svedocima.

Sumnja se da je S. D. u toku 2014. godine pozajmio G. Ć. iznos od 10.000 evra, uz kamatu od 5 % mesečno, a kako G. Ć. nije mogao da vraća ovu nesrazmerno ugovorenu kamatu, do 2018. godine dug je narastao na 60.000 evra.

DRAMA U BUDVI: U pucnjavi ranjen Kristijan Bulatović, policija traga za napadačem!

Kako bi mu vratio dug, na predlog S. D, G. Ć. je na ime svog restorana podigao namenski kredit od 59.160 evra "za energetsku efikasnost" kod Garancijskog fonda AP Vojvodine.

G. Ć. se tereti da je tako dobijen novac u dinarskoj protivvrednosti, po nalogu S. D, prebacio na račun "Unitrgovine", dok je novac knjigovodstveno proknjižen kao avans.

Sumnja se da J. B. iz blagajne "Unitrgovine" podizao novac iz dnevnih pazara i predavao ga na ruke S. D. i M. M, da bi potom, kako bi prikrio izvršenje krivičnog dela, naložio Z. H. da sačini lažne fakture o navodno isporučenom građevinskom materijalu.

U stanu i drugim prostorijama koje koristi M. M. prilikom pretresa je pronađena municija različitog kalibra, koju je držao bez dozvole nadležnog organa.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar