25°C

Beograd

Photo: stefan kojic

Izvor: Telegraf

DETALJI O SLUČAJU NA VRAČARU: Policajci ispituju ove tri stvari

Kod Dušana Đ. (63), penzionera iz Beograda, u kući na Vračaru je nađeno 958.115,00 evra, skoro pa milion, a osim novca nađena je i droga - kokain.

U kući u kojoj su nađeni droga i novac Dušan je živeo sa porodicom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

NA VRAČARU PRONAĐENO MILION EVRA SA TRAGOVIMA KOKAINA! Uhapšen muškarac zbog pranja novca!

- Istraga utvrđuje čija je droga, čiji je novac i koje mu je poreklo, odnosno, kako je "zarađen", kojom delatniošću, odnosno, kojim poslom. On je za sada osumnjičen za pranje para. Sada se čeka potvrda optužnice, a on je u pritvoru, pa će se nakon toga znati više detalja - rečeno nam je iz istrage.

Podsetimo, posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Dušana Đ. (63) zbog sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, jer je držao veliki iznos gotovog novca pd skoro milion evra znajući da novac potiče od kriminalne delatnosti.

U kući na Vračaru 23. avgusta 2019. godine, u kojoj je Dušan Đ. živeo sa porodicom pronađeno je 958.115,00 evra, prilikom pretresa njegovog stana, koji su obavili policijski službenici Odeljenja za borbu protiv droga po naredbi suda i to tražeći drogu. Novac u iznosu od 585.835,00 evra pronađen je u torbi u jednom plakaru u dnevnoj sobi, kao i jedan ranac sa 159.980,00 evra, a na većem delu novca pronađena je droga kokain. Ostatak novca, od 212.300,00 evra, pronađen je u papirnoj kesi u sefu.

Reč je o novcu u sitnijim apoenima, a za koji okrivljeni nije pružio, niti postoje dokazi o njegovom zakonitom poreklu, a pomenuti iznos daleko prevazilazi zakonite prihode Dušana Đ. i članova njegove porodice. Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na potvrdjivanje, pored predloga da optuženog proglasi krivim i i osudi po zakonu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu traži i da mu sud izrekne meru bezbednosti oduzimanje predmeta - odnosno pronađenog novca.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar