5°C

Beograd

Photo: Youtube printscreen

Izvor: Kurir.rs/Objektiv

ZVICEROV CVEĆAR POKUŠAVAO DA POSTANE POČASNI KONZUL LIBERIJE U SRBIJI: Na ovaj način je pomogao kriminalnom klanu!

Aleksandar M. (52), vlasnik firme „Blumen market”, za kojim se traga zbog navodne umešanosti u transport novca koji je „kavački klan” stekao krijumčarenjem kokaina, kopao je i rukama i nogama kako bi postao počasni konzul Liberije u Srbiji.

LUKAVI PORUČNIK BIO ZVICEROVA DESNA RUKA: Evo ko je nemilosrdni POLICAJAC za kojeg je bračni par bezbednjaka iz Srbije obavljao prljave poslove!

Slučajno ili ne, tek Bedžet Pacoli, ozloglašeni milijarder i finansijer terorističke tzv. "oslobodilačke vojske kosova", tvrdio je svojevremeno da istu tu funkciju obavlja u Švajcarskoj, što je kasnije demantovano iz Berna.

A U KOVERTI 25.000 EVRA

Aleksandar M., za koga se veruje da mesec dana unazad boravi u Crnoj Gori, tokom 2021. godine istrajavao je u pokušajima da se domogne statusa počasnog konzula Liberije u Srbiji i, samim tim, diplomatskog pasoša te afričke zemlje.

Navodno je jednom prilikom ceo proces „podmazao” kovertom u kojoj je bilo 25.000 dolara. Međutim, sudeći prema podacima afričkih medija, Aleksandru M. poduhvat se izjalovio. Srbin je u žižu medija dospeo kao osumnjičeni u istrazi koja se vodi protiv pripadnika kavačkog klana - Daniela i Dušice J., bivšeg policajca Milivoja K., dvojice vozača iz Aranđelovca Milana K. i Ž. F., te direktora u „Blumen market rentakaru” Miodraga P. Kako se veruje, ova „ekipa” je sarađivala sa Ljubom Milovićem, policajcem iz Crne Gore, koji je označen u dokumentima Evropola kao pripadnik „kavačkog klana”, kao i vođom ove kriminalne grupe Radojem Zvicerom.

DIPLOMATE SE SLOBODNO KREĆU

O razlozima zašto je Aleksandru M. bio potreban diplomatski pasoš moglo bi da se nagađa. Prema informacijama koje dolaze iz glavnog grada Liberije, Monrovije, zamenik ministra inostranih poslova ove države Henri Fanbule navodno ga je uveravao da će i moći da ga dobije, ali ga je zapravo „vozao”. Fanbule je u dva navrata ignorisao pitanja lokalnih medija vezana za ovu aferu. Međutim, prema dokumentima do kojih se došlo, državljanin Srbije je pisao Fabuleu 20. avgusta 2021. godine i aplicirao za poziciju počasnog konzula Liberije u Srbiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

“POKRIVAM CELO TRŽIŠTE SRBIJE”

U tom pismenu Aleksandar M. je Fanbulea uveravao da je duboko zainteresovan za promociju interesa Vlade Liberije u Srbiji, diplomatskim putem, što bi unapredilo kulturne i diplomatske mogućnosti za Liberiju. Srbin je istakao da je „vlasnik kompanije ‘Blumenmarket’, koja se već 20 godina bavi uvozom cveća u Srbiju”

– Bavimo se i uvozom, izvozom i prodajom rezanog i saksijskog cveća sa hiljadu stalnih klijenata i trenutno pokrivamo celo tržište Republike Srbije – naveo je Aleksandar M. Kada je Fanbule sedam dana kasnije potvrdio prijem pisma, uveravao je Aleksandra M. da Ministarstvo spoljnih poslova Liberije revnosno proverava njegove prijave i da će mu se javiti kada bude doneta konačna odluka. Istraga je nadalje pokazala da Fanbule nije ispoštovao procedure u svojoj zemlji, već da je varao srpskog biznismena koristeći svoju poziciju, kao i da je, navodno, primio ogromnu sumu novca od Aleksandra M., kao i poklone.

Nakon nekoliko meseci čekanja na njegovo pismo o imenovanju, diplomatski pasoš i proviziju Ministarstva spoljnih poslova Liberije, Aleksandar M. je izgubio strpljenje, ali je Fanbule, navodno, okrivio ministra spoljnih poslova da je ometao ceo proces.

Zapravo, sudeći prema saznanjima afričkih medija, reforma koja je bila u toku u Ministarstvu spoljnih poslova zaustavila je svaku proveru za počasnog konzula. Reforma je započeta delom i zbog opšteg skandala sa pasošima koji je imidž ministarstva doveo do javnog podsmeha. Naime, sve četiri kategorije liberijskog biometrijskog pasoša bile su grubo zloupotrebljene tokom skandala u Ministarstvu spoljnih poslova.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar