6°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Kurir.rs

Postoje dva moguća razloga zašto je kapisla eksplodirala radnici u ruci: Istraga u "Krušiku" i dalje traje, žena zbrinuta u Kliničkom centru!

Komisija valjevske vojne fabrike „Krušik“ i Osnovno tužilaštvo u Valjevu vode istragu o jučerašnjoj eksploziji u pogonu Kapislana kada je teško povređena radnica N. M. (40). Ona je zbrinuta u Kliničkom centru u Beogradu i van životne opasnosti je.

RADNICI FABRIKE "KRUŠIK" U RUCI EKSPLODIRALA INICIJALNA KAPISLA: Nesrećna žena (40) ostala bez prstiju, druga devojka lakše povređena!

U „Krušikovom“ saopštenju se navodi da je do eksplozije u Kapislani došlo „prilikom nanošenja laka na pokrivku kapisle koja se nalazila u transportnoj legi na radnom stolu”, nakon čega je usledilo aktiviranja kapisle i detonacija. Valjevska vojna fabrika u saopštenju dodaje da je direktorka kompanije “formirala je komisiju za utvrđivanje uzroka nastanka ovog događaja”. Istragu o eksploziji vodi i Osnovno tužilaštvo u Valjevu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Iako zvaničnih rezultata istrage o eksploziji za sada nema i po svemu sudeći na njih će se čekati duže dok se obave sva veštačenja, kako medijima pričaju upućeni izvori u funkcionisanje ove vrste proizvodnje u vojnoj fabrici, stepen povreda radnice N. M. može u nekoj meri da otkrije šta se dogodilo.

 - Žena je pretrpela ozbiljne povrede, od teških povreda šaka do opasnih opekotina lica, što nesumnjivo upućuje na jačinu detonacije. Od eksplozije samo jedne inicijalne kapisle K34 ne bih rekao da je to 100 odsto moguće, ako je kapisla napunjena po propisu. Ili je jedna od tih kapisli, kada je došla na red za nanošenje laka na pokrivku bila prepunjena barutom, ili je radnica u isto vreme obrađivala više od jedne kapisle, pa je došlo do mehaničkog udara ili trenja između njih, što je izazvalo aktiviranje i mnogo teže posledice po radnicu. To bi trebalo da otkrije istraga – pričaju izvori.

Radnica N. M, koja ima skoro deceniju i po staža u “Krušiku”, inače, nakon ukazane prve pomoći u valjevskoj bolnici transportovana je na dalje lečenje u KC Srbije u Beogradu. Po poslednjim, nezvaničnim informacijama, ona je van životne opasnosti, sanirane su joj opekotine i operisane obe jagodice lica. Njena koleginica A.L. (30), koja se u trenutku detonacije nalazila u istoj prostoriji Kapislane, srećom je prošla bez težih povreda i nakon pregleda puštena je kući.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar