3°C

Beograd

Photo: Happy tv

Izvor: HappyBSC

ZORA DOBRIČANIN NA HEPI TELEVIZIJI O MASKARU NA CETINJU: "Nužna odbrana i krajnja nužda isključuju krivičnu odgovornost, učinjeno zlo ne sme biti veće od onog zla kojim se preti!"

Uvažena advokatica Zora Dobričanin Nikodinović tokom gostovanja u emisiji „Dobro jutro, Srbijo“ na televiziji Hepi govorila je o monstruoznom zločinu na Cetinju koji je pre pet paralisao čitav region. Tokom krvavog pira koji je učinio pomahnitali Vuk Borilović stradalo je jedanaestoro ljudi, među kojima su bila i dvojica dečaka. U vezi sa ovom temom, Zora je istakla šta zakon i tužilaštvo mogu uraditi. 

"TO ISTO TUŽILAŠTVO JE OD SUDA TRAŽILO DA MIŠA BUDE PRAĆEN I PRISLUŠKIVAN, A SADA RASVETLJAVAJU SLUČAJ": Zora Dobričanin iznosi nove detalje o zločinu nad kolegom!

-     - Pratim koliko mogu, s obzirom na obaveze koje imam. Tužlilaštvo Crne Gore i dalje nije pokrenulo krvični postupak jer prikupljaju podatke da li uopšte mogu da podignu optužnicu za masakr tolikog broja ljudi. Nemamo nikoga ko bi odgovarao jer je počinilac lišen života. Spekuliše se je ko je usmrtio ubicu, te se razmatra da li postoji nužna odbrana i time isključuju krivičnu odgovornost, kako kod nas u Srbiji, tako i u Crnoj Gori. Nužna odbrana i krajnja nužda isključuju krivičnu odgovornost. Učinjeno zlo ne sme biti veće od onog onog zla kojim se preti. U Crnoj Gori postoji i nužna odbrana i krajnja nužda u postupanju bilo kog lica. Krajnja nužda je u Crnoj Gori malo šire definisana, te tu imate pravo na postupanje u nužnoj odbrani i krajnoj nuždi ukoliko imate neposredno - predstojeći neskrivljeni napad. A imate pravo na krajnu nuždju ako imate neposrednu  - predstojeću opasnost. Stoga bi počinitelj mogao da bude pokriven ovim stautom i da ne bude krivično gonjen – istakla je Zora i objasnila zbog čega se pojavilo uvreženo mišljenje da su za teške zločine krivi građani koji poseduju oružje. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

       - U vezi sa ovim događajem pojavila se priča o naoružavanju fizičkih lica. Vrlo mali broj krivičnih dela se dogodi sa oružjem u ličnom posedu. Već više onih u ilegalnom posedu. Nismo mi toliko naoružani kako deluje. Nikada nisam branila oštećene za masovna ubistva do sada. Prevencija bi morala da bude veća, trebalo bi da se više radi na psihičkom stanju ljudi. Bog daje i uzima život, niko drugi to nema pravo da uradi. Posebno treba obraćati pažnju na ljude sa pomerenom svešću nakon svih nemilih situacija koje nam se dešavaju, stradaju deca i nedužni ljudi zbog svega. U Americi se ovakve situacije se neretko dešavaju. Crna Gora nema ni milion stanovnika, a u jednom danu da strada petnaestoro ljudi. Imate mnogo slučajeva gde se ovakva ubistva dešavaju iz čistog egzibicionizma, a kasnije počinioci izvrše samoubistvo - rekla je između ostalog Dobričaninova na Hepi televiziji. 

        Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar